Substantele periculoase din mezeluri: ce otravuri inghitim zi de zi

Substantele periculoase din mezeluri: ce otravuri inghitim zi de zi

Monoglutamatul de sodiu face ca produsele in care este introdus sa ni se para mai bune, desi la baza substanta nu are niciun gust. Sunt studii care arata ca acest aditiv afecteaza in timp creierul si poate duce la Parkinson, Alzheimer, dar si la tipuri agresive de cancer, cele mai frecvente fiind cele ale tractului intestinal, stomacului si ficatului.

acum 58 luni (1 Sep 2017)

Monoglutamatul de sodiu face ca produsele in care este introdus sa ni se para mai bune, desi la baza substanta nu are niciun gust.

"Monoglutamatul de sodiu actioneaza practic ca un excitant pentru papilele gustative, care transmit creierului ca alimentul pe care il consumam in acel moment este foarte bun. Suntem pacaliti legal, deoarece, desi s-au facut studii despre cat de periculos este acest aditiv, el este inca pe lista celor legale.

Monoglutamatul de sodiu este foarte periculos pentru copii. "Femeile insarcinate care consuma produse care contin monoglutamat de sodiu risca sa aiba copii obezi. In plus, produce foarte multe alergii, de la eruptii pe piele, pana la indigestii care se manifesta cu ameteli, greata, dureri de burta si diaree repetata. De aceea, este greu sa ne dam seama la ce produs este alergic copilul. Nici nu este de mirare avand in vedere ca acest aditiv este peste tot", mai spune medicul.

Si la adultii care consuma alimente care contin monoglutamat de sodiu mult timp efectele sunt grave. Sunt studii care arata ca acest aditiv afecteaza in timp creierul si poate duce la Parkinson, Alzheimer, dar si la tipuri agresive de cancer, cele mai frecvente fiind cele ale tractului intestinal, stomacului si ficatului.

E-uri cu efecte nocive

Xantanul si guarul pe care le gasiti pe ambalaj sub denumirea de E415 si E-412 sunt si ele periculoase. Un alt ingredient periculos este dextroz,a care nu are nicio valoare nutritiva, dar prezinta un indice glicemic foarte mare. Este foarte periculos pentru diabetici, dar si pentru oamenii sanatosi, deoarece este o adevarata bomba calorica", mai spune nutritionistul.

Carminul este una dintre substantele extrem de periculoase. Este folosit mai ales in parizer si este foarte periculos pentru copii, deoarece poate da deficiente de crestere. Studiile arata ca riscul de cancer creste la... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro