Substanta perfida care se gaseste in toate alimentele procesate, ne pacaleste creierul si ne face sa mancam nesanatos

Substanta perfida care se gaseste in toate alimentele procesate, ne pacaleste creierul si ne face sa mancam nesanatos

Desi pare ciudat, monoglutamatul de sodiu face ca produsele in care este introdus sa ni se para mai bune, desi la baza substanta nu are niciun gust. Se gaseste peste tot Monoglutamantul de sodiu se gaseste in mai toate alimentele procesate, de la mezeluri, semipreparate, supele instant, tot felul de snackuri si chiar si in condimentele pe care le folosim la muraturi.

acum 97 luni (15 Mar 2016)

Desi pare ciudat, monoglutamatul de sodiu face ca produsele in care este introdus sa ni se para mai bune, desi la baza substanta nu are niciun gust.

"Monoglutamatul de sodiu actioneaza practic ca un excitant pentru papilele gustative, care transmit creierului ca alimentul pe care il consumam in acel moment este foarte bun. Suntem pacaliti legal, deoarece, desi s-au facut studii despre cat de periculos este acest aditiv, el este inca pe lista celor legale.

Se gaseste peste tot

Monoglutamantul de sodiu se gaseste in mai toate alimentele procesate, de la mezeluri, semipreparate, supele instant, tot felul de snackuri si chiar si in condimentele pe care le folosim la muraturi. "Monoglutamatul de sodiu se gaseste in majoritatea alimentelor procesate, de la mezeluri, la conserve si multe alte produse din supermarket. De aceea, toti producatori mari il folosesc, este foarte bun pentru vanzari, dar dezastruos pentru organism", mai spune specialistul.

Duce la boli grave

Monoglutamatul de sodiu este foarte periculos pentru copii. "Femeile insarcinate care consuma produse care contin monoglutamat de sodiu risca sa aiba copii obezi. In plus, produce foarte multe alergii, de la eruptii pe piele, pana la indigestii care se manifesta cu ameteli, greata, dureri de burta si diaree repetata. De aceea, este greu sa ne dam seama la ce produs este alergic copilul. Nici nu este de mirare avand in vedere ca acest aditiv este peste tot", mai spune medicul.

Si la adultii care consuma alimente care contin monoglutamat de sodiu mult timp efectele sunt grave. "Sunt studii care arata ca acest aditiv afecteaza in timp creierul si poate duce la Parkinson, Alzheimer, dar si la tipuri agresive de cancer, cele mai frecvente fiind cele ale tractului intestinal, stomacului si ficatului", mai spune medicul. "Chiar daca nu il putem elimina total din alimentatie, de... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro