Subiectul de 600 de cuvinte. Profesor vs. Elev

Subiectul de 600 de cuvinte. Profesor vs. Elev

Despre subiectul de 600 de cuvinte am discutat si Achim Ruxandra, profesoara de limba romana: "Subiectul este gandit corect pentru acest minimum 600 de cuvinte pentru ca vorbim de un examen care va reflecta cei doisprezece ani de scoala. De ce sa inveti toti copiii de liceu sa invete literatura ampla, sa stie intriga din Fefeleaga!?

acum 76 luni (14 May 2017)

"Din intamplarile cu care m-am confruntat de-alungul anilor, mi-am dat seama ca nu intotdeauna functioneaza treaba asta cu 600-900 de cuvinte. De multe ori, nespunand prea multe si asta, dupa parerea mea, nu este vina lor(...) Scriam primele mailuri in care abordam sponsori sau mai trimiteam un articol catre publicatii si mi s-a intamplat sa mi se raspunda cu: "Tu ai citit chestia asta??" Problema era ca acele e-mailuri erau scrise in modul in care am fost obisnuit, si-anume sa povestesc unui potential sponsor despre proiectul pe care urma sa il fac cu colegii mei in aproximativ o pagina", marturiseste Cristi Dragan, elev in clasa a XII-a pe videoblogul sau.

Despre subiectul de 600 de cuvinte am discutat si Achim Ruxandra, profesoara de limba romana: "Subiectul este gandit corect pentru acest minimum 600 de cuvinte pentru ca vorbim de un examen care va reflecta cei doisprezece ani de scoala. Mi se pare o cerinta fireasca ca elevii sa citeasca carti fundamentale pe parcursul anilor de scoala despre care sa vorbeasca intr-o maniera convingatoare, nuantata. Sunt anumite situatii de viata in care este nevoie sa iti expui punctul de vedere cu foarte multe nuante si folosind mai multe exemple. Greseala fundamentala este ca se pune accentul pe teorie literara si istoria literaturii romane, in loc sa fie pus pe comunicare corecta, din punct de vedere gramatical, si sa fii coerent. De ce sa inveti toti copiii de liceu sa invete literatura ampla, sa stie intriga din Fefeleaga!? Ar trebui sa fie incurajata mai mult si oratoria pentru a te descurca mai bine atunci cand trebuie sa prezinti un discurs in public", considera Stefan Vlaston, presedintele EDU CER. In plus, nu va ma exista limita maxima de 900 de cuvinte, elevul avand posibilitatea sa scrie cat de mult doreste. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro