SUA suspecteaza ca Rusia a atacat electronic Pentagonul. Kremlin: "A devenit un fel de sport sa dai vina pentru tot pe Rusia"

SUA suspecteaza ca Rusia a atacat electronic Pentagonul. Kremlin:

Autoritatile americane spun ca de vina pentru acel atac ar fi guvernul chinez, care a si expus informatiile despre peste 22 de milioane de americani. "A devenit un fel de sport sa dai vina pentru tot pe Rusia", spunea in aprilie purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre un atac asupra retelei de e-mail-uri de la Casa Alba care a fost atribuit rusilor.

acum 106 luni (7 Aug 2015)

Pentagonul a scos imediat din circuit sistemul de e-mail, care este folosit de aproximativ 4.000 de militari si civili. Oficialii spun ca natura avansata si complexitatea atacului cibernetic sugereaza ca responsabilitatea ar putea fi a unui guvern strain. "Atacul a fost sofisticat si are indicatorii potriviti unui stat ca Rusia", a explicat un oficial american care si-a dorit anonimatul. Acest atac cibernetic este similar cu unul ce a avut loc toamna trecuta si care a patruns, cu succes, in sisteme publice de e-mail ale Casei Albe si ale Departamentului de Stat. "A devenit un fel de sport sa dai vina pentru tot pe Rusia" Insa, autoritatile americane spun ca este foarte dificil sa spuna cu siguranta care este punctul de origine al acestor atacuri. Foarte rar am putea sa spunem, cu o siguranta de 100%", cine s-a aflat in spatele unui incident de asemenea natura, a adaugat oficialul. Incidentul acesta urmeaza altora, si mai distructive, efectuate asupra retelelor guvernului american, inclusiv spargerea bazelor de date ale personalului guvernamental. Autoritatile americane spun ca de vina pentru acel atac ar fi guvernul chinez, care a si expus informatiile despre peste 22 de milioane de americani. Administratia Obama s-a ferit sa dea vina, formal, pe guvernele Rusiei si Chinei pentru ultimele atacuri cibernetice sau sa ofere dovezi irefutabile ale implicarii lor, explicand ca daca ar face asta ar putea dezvalui, fara sa vrea, detalii despre metodele de aparare americane. Mai mult, Guvernul SUA are propriile campanii de atac cibernetic impotriva altor tari, asa ca daca ar condamna public ar putea fi vazuti ca ipocriti, scrie "Washington Post". "A devenit un fel de sport sa dai vina pentru tot pe Rusia", spunea in aprilie purtatorul de cuvant al Kremlinului, Dmitri Peskov, despre un atac asupra retelei de e-mail-uri de la Casa Alba care a fost atribuit rusilor. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro