SUA si Marea Britanie se pregatesc de razboi in Peninsula Coreea

Secretarul american al Apararii, James Mattis, a cerut armatei americane sa se pregateasca pentru eventualitatea unei "solutii militare" in criza declansata de testele nucleare si balistice ale regimului de la Phenian. Dincolo de retorica belicoasa, Kim Jong-un dezvolta programul rachetelor balistice, incercand "sa modernizeze" o racheta cu raza de actiune de 3.000 de kilometri pentru a putea atinge 9.000 de kilometri si a purta incarcatura nucleara.

acum 78 luni (11 Oct 2017)

Secretarul american al Apararii, James Mattis, a cerut armatei americane sa se pregateasca pentru eventualitatea unei "solutii militare" in criza declansata de testele nucleare si balistice ale regimului de la Phenian.

Marea Britanie trimite un portavion nou, netestat

James Mattis a precizat ca "in cazul in care abordarea diplomatica va esua" in solutionarea crizei provocate de Coreea de Nord, singura optiune necesara este interventia armata. Insa liderul de la Phenian, Kim Jong-un, continua sa anunte ca nu va renunta la incercarile de a obtine racheta intercontinentala capabila sa faca scrum America. Dincolo de retorica belicoasa, Kim Jong-un dezvolta programul rachetelor balistice, incercand "sa modernizeze" o racheta cu raza de actiune de 3.000 de kilometri pentru a putea atinge 9.000 de kilometri si a purta incarcatura nucleara.

Ultimele postari ale presedintelui american, Donald Trump, privind Coreea de Nord nu lasa loc de alte interpretari decat optiunea militara. "Tara noastra a avut politici lipsite de succes in privinta Coreii de Nord in ultimii 25 de ani, oferind miliarde de dolari fara a primi nimic.

Pentru acel "singur lucru" se pregateste si Marea Britanie, care intentioneaza sa trimita noul sau portavion HMS Queen Elizabeth in regiune, fara a mai fi testat pentru decolarea avioanelor de lupta 12 F-35B. Portavionul de 65.000 tone, cu personal de 700 de militari, va fi insotit de distrugatoarele Type-45, clasa Daring, si fregatele Type-23, clasa Duke.

Rusii se opun oricarei interventii militare

Ministrul rus al Afacerilor Externe, Serghei Lavrov, l-a avertizat pe omologul sau american, Rex Tillerson, ca Washingtonul risca sa provoace "o escaladare inacceptabila" a tensiunilor cu Coreea de Nord. Intr-o discutie telefonica avuta cu secretarul de stat al SUA, Lavrov a considerat "inacceptabila o escaladare a tensiunilor din peninsula coreeana, la care conduc pregatirile militare americane din regiu... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro