SUA publica imagini alarmante: Separatistii prorusi din Ucraina au mai mult armament decat unele state NATO

Citeste si: Escaladarea razboiului din Ucraina prinde Romania intr-un moment de maxima vulnerabilitate In trei imagini prin satelit postate pe Twitter de catre ambasadorul american in Ucraina Geoffrey Pyatt, apar imagini de la sol gri, urme pe zapada si coloane de fum. Citeste si: Ucraina: Insurgentii prorusi ameninta cu extinderea ofensivei Intensitatea si amploarea violentelor au provocat ingrijorari ca intelegerea semnata saptamana aceasta - plina de prevederi prost definite si ambigue considera NYT - se poate dovedi la fel de ineficienta ca anteriorul armistitiu de la 5 septembrie, tot de la Minsk.

acum 94 luni (14 Feb 2015)

Separatistii prorusi din Ucraina au deja mai mult armament decat armatele unor tari membre NATO, iar Rusia se pregateste sa trimita si mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt.

UPDATE 14:52 - Separatistii prorusi din Ucraina au mai mult armament decat unele state NATO, acuza ambasadorul SUA

Separatistii prorusi din Ucraina au deja mai mult armament decat armatele unor tari membre NATO, iar Rusia se pregateste sa trimita si mai mult, a acuzat vineri ambasadorul american la Kiev Geoffrey Pyatt, intr-un mesaj postat pe contul de Twitter, relateaza agentia Ukrinform in pagina electronica. In schimb, au avut loc confruntari sangeroase, extrem de intense, in apropiere de orasul Debalteve, asediat de catre insurgenti.

Citeste si: Escaladarea razboiului din Ucraina prinde Romania intr-un moment de maxima vulnerabilitate

In trei imagini prin satelit postate pe Twitter de catre ambasadorul american in Ucraina Geoffrey Pyatt, apar imagini de la sol gri, urme pe zapada si coloane de fum. Imaginile nu fac altceva decat sa repete acuzatiile formulate vineri de catre purtatoarea de cuvant a Departamentului de Stat Jennifer Psaki, potrivit carora Washingtonul era "convins ca acestea sunt sisteme militare rusesti, nu separatiste".

Intr-una dintre imagini sunt indicate patru randuri de piese de artilerie remorcate si unul de piese de artilerie autopropulsate, la nord-est de Debalteve. Alta imagine arata ceea ce Pyatt afirma ca sunt sisteme de aparare antiaeriana, iar in a treia apar coloane de fum negru si gros de la ceea ambasadorul prezinta drept "mobilizarea unui lansator rusesc de rachete multiple" langa Sahtar.

Citeste si: Ucraina: Insurgentii prorusi ameninta cu extinderea ofensivei

Intensitatea si amploarea violentelor au provocat ingrijorari ca intelegerea semnata saptamana aceasta - plina de prevederi prost definite si ambigue considera NYT - se poate dovedi la fel de ineficienta ca a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro