SUA: Oroare la San Bernardino

La mai putin de o saptamana dupa atacul comis contra unui centru de planing familial in Colorado Springs, un alt episod cu impuscaturi a avut loc la San Bernardino, in California provocand uciderea a 14 persoane si ranirea altor 17. Cei doi pasageri, un barbat si o femeie,super- inarmati, au intrat in centru si au deschis focul cateva minute si apoi au luat-o la fuga, potrivit politiei din acest oras situat la circa 50 km la est de Los Angeles.

acum 52 luni (3 Dec 2015)

La mai putin de o saptamana dupa atacul comis contra unui centru de planing familial in Colorado Springs, un alt episod cu impuscaturi a avut loc la San Bernardino, in California provocand uciderea a 14 persoane si ranirea altor 17.

Putin dupa ora 11 dimineata, miercuri 2 decembrie, doi indivizi la bordul unui 4x4 de culoare "sumbra" au venit la Inland Regional Center, un centru social din San Bernardino care vine in ajutorul peroanelor cu handicap. Cei doi pasageri, un barbat si o femeie,super- inarmati, au intrat in centru si au deschis focul cateva minute si apoi au luat-o la fuga, potrivit politiei din acest oras situat la circa 50 km la est de Los Angeles. Dupa fuga tragatorilor, orasul a ramas paralizat o buna parte a zilei de miercuri, 2 decembrie, autoritatile cerand locuitorilor sa ramana in case in timp ce cladirile guvernamentale, intreprinderile si magazinele au inchis portile. Atacul se pare ca a fost bine planificat prevazand o cale de evacuare si autoritatile nu exclud participarea unor persoane suplimentare la pregatirea evenimentului si la fuga atacatorilor.

La locul tragediei in care au fost ucise 14 persoane si ranite alte 17, au sosit imediat ambulante care au evacuat trupurile cu targa, fortele speciale ale politiei in blindate usoare si elicopterele se roteau pe cerul orasului. Revenita in San Bernardino, masina a fost oprita si s-a declansat un schimb de focuri intre ocupanti si politie, cei doi atacatori fiind ucisi.

Motiv necunoscut

Motivul atacului este inca un mister pentru politie si seful politiei din San Bernardino, Jarrod Burguan, declara ca autoritatile nu exclud un act de terorism.

Carnagiul de miercuri amplifica preocuparea privind violenta cu arme de foc si securitatea, alimentata de atacul sangeros din Colorado Springs, de saptamana trecuta si a atacurilor din Paris acum trei saptamani comise de militanti islamisti care au ucis 13o persoane. Atacul din San Bernardino pare sa difere de a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro