SUA comemoreaza 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie

SUA comemoreaza 14 ani de la atacurile teroriste de la 11 septembrie

La New York urmeaza sa aiba loc, de asemenea, o ceremonie la Memorialul si Muzeul National 11 Septembrie (National September 11 Memorial and Museum), unde familiile victimelor atacurilor din 2001 le vor citi numele, dar si pe cele ale atacului terorist comis la World Trade Center in 1993.

acum 55 luni (11 Sep 2015)

Momente de reculegre urmeaza sa comemoreze, in intreaga tara, cele mai sangeroase atacuri teroriste comise in istoria Statelor Unite, soldate cu 2.977 de morti.

Pe 11 septembrie 2001, extremisti angajati in misiuni sinucigase au deturnat patru avioane de pasageri, transformand aeronavele de linie in adevarate rachete ghidate impotriva celor doua turnuri ale World Trade Center de la New York, Pentagonului si unor locuri din afara Washingtonului.

Centrul Memorial National Zborul 93 (Flight 93 National Memorial Visitor Centre), situat imediat in apropiere de Shanksville, aduce un omagiu celor 40 de pasageri si membri ai echipajului care au murit in locul respectiv, care este totodata locul de odihna vesnica a victimelor.

Avionul a fost doborat cu 20 de minute inainte sa ajunga la Washington, unde se crede ca teroristii voiau sa-l foloseasca pentru a intra cu el in Capitoliu, sediul Congresului american, sau in Casa Alba, in care locuieste si isi desfasoara activitatea presedintele Statelor Unite.

La New York urmeaza sa aiba loc, de asemenea, o ceremonie la Memorialul si Muzeul National 11 Septembrie (National September 11 Memorial and Museum), unde familiile victimelor atacurilor din 2001 le vor citi numele, dar si pe cele ale atacului terorist comis la World Trade Center in 1993. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro