SUA cauta un nume pentru viitorul bombardier invizibil. Se primesc propuneri pe Internet

La concursul de idei pentru numele viitorului bombardier sunt invitați să participe mai ales angajații sau foștii angajați ai US Air Forces, care au astfel "oportunitatea de a contribui la identitatea noului avion".

acum 81 luni (8 Mar 2016)

Statele Unite așteaptă pe Internet sugestii pentru numele viitorului model de bombardier invizibil, cunoscut in acest moment sub titulatura B-21.

Viitorul bombardier a fost conceput in cadrul unui proiect secret, dar unele detalii au fost dezvăluite, in premieră, acum cateva zile, de secretarul Forțelor Aeriene, Deborah Lee James.

"Nu avem incă un nume", care să se adauge codului B-21, a mărturisit Deborah Lee James in cadrul unei conferințe in Florida.

Potrivit US Air Forces, modelul B-21, care va inlocui faimosul bombardier B-2, va permite Forțelor Aeriene americane să opereze "intr-un mediu marcat de inalte provocări". Această versiune a fost produsă intre anii 1997 - 2000, intr-un număr de numai 21 de aeronave. In schimb, modelul B-21 ar urma să fie livrat Forțelor Aeriene intr-un număr de 80 - 100 de exemplare.

Fotografia prezentată de secretarul Forțelor Aeriene este doar o simulare pe calculator. Un analist american in domeniul Apărării, Loren Thompson, a comentat imaginea afirmand că "singurul lucru pe care-l pot invăța adversarii noștri din această poză este că majoritatea radarelor lor vor deveni inutile, nefiind capabile să-l detecteze".

La concursul de idei pentru numele viitorului bombardier sunt invitați să participe mai ales angajații sau foștii angajați ai US Air Forces, care au astfel "oportunitatea de a contribui la identitatea noului avion". ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro