SUA au amenintat Yahoo cu o amenda uriasa pentru a o constrange sa predea datele utilizatorilor

SUA au amenintat Yahoo cu o amenda uriasa pentru a o constrange sa predea datele utilizatorilor

Potrivit documentului de 1.500 de pagini care va fi dat publicitatii joi, grupul american a fost constrans in cele din urma sa cedeze in fata cerintelor administratiei. Potrivit lui Bell, autoritatile au mers pana la a ameninta gigantul de Internet cu o amenda de 250.000 de dolari pe zi pentru a o constrange sa dezvaluie datele, in cadrul programului de interceptare a telecomunicatiilor PRISM.

acum 62 luni (12 Sep 2014)

Potrivit documentului de 1.500 de pagini care va fi dat publicitatii joi, grupul american a fost constrans in cele din urma sa cedeze in fata cerintelor administratiei.

"Documentele publicate arata cat de mult a trebuit sa luptam in fiecare etapa pentru a ne opune masurilor de supraveghere ale administratiei", a afirmat Ron Bell, responsabil de probleme juridice la Yahoo!, intr-un mesaj postat pe unul dintre blogurile oficiale ale grupului.

Potrivit lui Bell, autoritatile au mers pana la a ameninta gigantul de Internet cu o amenda de 250.000 de dolari pe zi pentru a o constrange sa dezvaluie datele, in cadrul programului de interceptare a telecomunicatiilor PRISM.

Dezvaluit de fostul spion american Edward Snowden, programul PRISM al Agentiei de Securitate Nationala (NSA) permite interceptarea comunicatiilor electronice ale persoanelor straine si care se afla in strainatate. nu dezvaluie amploarea datelor furnizate autoritatilor dar se felicita pentru ca a obtinut desecretizarea celor 1.500 de pagini de documente confidentiale.

"Apreciem ca este vorba despre o victorie importanta pentru transparenta si speram ca aceste arhive vor contribui la promovarea unei dezbateri clare despre relatia dintre viata privata, o procedura echitabila si colectarea de informatii de catre serviciile secrete", subliniaza oficialul Yahoo!

Potrivit unor documente ale justitiei cenzurate partial si consultate de AFP, Yahoo! a sfidat administratia afirmand ca programul sau de supraveghere incalca normele de protectie a vietii private.

Intr-un pasaj, grupul arata ca solicitarile administratiei "sunt neconstitutionale deoarece permit o supraveghere fara mandat a comunicatiilor personale ale cetatenilor americani (...), si ca ele nu sunt justificabile". a pledat, de asemenea, ca programul nu se limita la supravegherea tintelor in strainatate ci avea loc si in Statele Unite, "fara ca acestea sa fie informate ca le sunt inregistrate comunicatiile pe... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro