SUA ataca Statul Islamic in Libia. Peste 30 de jihadisti au fost ucisi

SUA ataca Statul Islamic in Libia. Peste 30 de jihadisti au fost ucisi

Peste 40 de recruti din cadrul SI, care se aflau in tabara, au fost ucisi in acest atac aerian, transmite The New York Times, citat de Mediafax. Chouchane este suspectat ca ar fi implicat in doua atacuri comise anul trecut in Tunisia, si anume in cel comis in martie la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de morti, si cel comis in iunie pe o plaja in statiunea Sousse, la sud de capitala, soldat cu 38 de morti, potrivit oficialului citat.

acum 101 luni (19 Feb 2016)

Peste 40 de recruti din cadrul SI, care se aflau in tabara, au fost ucisi in acest atac aerian, transmite The New York Times, citat de Mediafax.

Oficiali din cadrul serviciilor de informatii au stabilit ca Noureddine Chouchane, un lider SI, a fost ucis in acest atac.

Chouchane este suspectat ca ar fi implicat in doua atacuri comise anul trecut in Tunisia, si anume in cel comis in martie la Muzeul Bardo din Tunis, soldat cu 22 de morti, si cel comis in iunie pe o plaja in statiunea Sousse, la sud de capitala, soldat cu 38 de morti, potrivit oficialului citat.

Atacurile aeriene au vizat o ferma, situata la aproximativ 15 kilometri de Sabratha, ocupata de catre militanti din cadrul Statului Islamic, potrivit lui Jamal Naji Zubia, un purtator de cuvant de la Tripoli.

Oficialul occidental citat a subliniat ca aceste atacuri aeriene s-au concentrat asupra unei tabere si asupra lui Chouchane si ca ele nu reprezinta inceputul unui nou razboi american intr-o tara musulmana.

Echipe din cadrul fortelor Operatiunilor Speciale americane si britanice si-au intensificat, in ultimele luni, misiunile de recunoastere in Libia, cu scopul de a localiza lideri jihadisti si retelele acestora in vederea unor eventuale atacuri aeriene.

"In ceea ce priveste Libia, am spus clar, din capul locului, ca nu vom urmari ISIS (unul dintre acronimele SI) oriunde apare, asa cum am urmarit Al-Qaida", declara saptamana aceasta, intr-o conferinta de presa, presedintele american Barack Obama.

"Vom continua sa luam masuri acolo unde avem o operatiune clara si o tinta clara in minte", a spus el, adaugand ca, "in masura in care vom observa oportunitati in vederea impiedicarii unei consolidari a prezentei ISIS in Libia, vom profita de ele", transmite Mediafax. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro