SUA acuza liderul rus de "coruptie"

Un inalt responsabil din Trezoreria americana afirma ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "corupt" si intr-un interviu pentru BBC, Adam Szubin, secretar de stat la Finante pentru terorism si crime financiare, a declarat ca guvernul SUA a stiut asta de "ani de zile" . Oficialul american a adaugat ca "Putin pretinde ca primeste un salariu de stat de circa 110.000 dolari pe an dar asta nu constituie o declaratie exacta a averii lui, el avand o indelungata formare si practici privind modul de mascare a averii reale". Actiuni la Gunvor si Gazprom In martie 2014, Departamentul Trezoreriei al SUA l-a legat pe Putin de beneficiile provenite de la un om de afaceri sanctionat, Ghenadi Timcenko, cunoscut apropiat al liderului rus din epoca Sankt-Petersburg si co-proprietar al Gunvor, gigantul care negocia 3% din petrolul lumii.

acum 86 luni (26 Jan 2016)

BBC citeaza diverse surse care sustin ca Putin are de ani de zile un patrimoniu secret, estimat la 200 miliarde dolari.

Un inalt responsabil din Trezoreria americana afirma ca presedintele Rusiei, Vladimir Putin, este "corupt" si intr-un interviu pentru BBC, Adam Szubin, secretar de stat la Finante pentru terorism si crime financiare, a declarat ca guvernul SUA a stiut asta de "ani de zile" . "Fie ca este vorba despre bogatia energetica a Rusiei, fie de alte contracte publice, el (Putin) le distribuie celor despre care crede ca ii vor fi folositori in detrimentul altora. Oficialul american a adaugat ca "Putin pretinde ca primeste un salariu de stat de circa 110.000 dolari pe an dar asta nu constituie o declaratie exacta a averii lui, el avand o indelungata formare si practici privind modul de mascare a averii reale".

In timp ce mai multi oameni de afaceri rusi fideli lui Vladimir Putin se afla deja sub impactul sanctiunilor impuse de Washington in 2014 dupa implicarea Moscovei in conflictul din Ucraina si anexarea Crimeii, este pentru prima oara, potrivit BBC, ca Administratia americana acuza presedintele rus in termen atat de explicit. Szubin nu a dorit sa comenteze un raport secret al CIA, mentionat de BBC, si care in 2007 estima averea ascunsa a lui Putin la 40 miliarde dolari, dar a subliniat ca liderul rus si-a constituit un patrimoniu secret "de numerosi ani". Putin a negat aceste acuzatii, dar Panorama a vorbit cu mai multi fosti initiati rusi care au declarat ca au cunostinta despre averea secreta a lui Vladimir Putin de la surse de prima mana.

Cadou de 35 milioane dolari

Dmitri Skarga, care a condus compania maritima de stat Sovcomflot, a declarat ca a supravegheat transferul unui iaht de 35 milioane dolari pentru Putin. El a precizat ca iahtul Olimpia, cu lungimea de 57 m, era un cadou al celui mai celebru rus refugiat in Marea Britanie, Roman Abramovici, proprietar al clubului de fotbal Chelsea. Guvernul american a imp... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro