"Stylistul" lui Hitler. Personajul pe care l-a copiat dictatorul in speranta de a-i calca pe urme

Pictura lui Franz Ritter Von Stuck, "Wild Chase" (Foto: Wikipedia) Ulterior, conducatorul Germaniei naziste avea sa copieze imaginea lui Wotan: de la frizura, la capa rosie, pe care avea sa o poarte la mitingurile de la Nuremberg) si pana la faimoasa mustata.

acum 39 luni (22 Jan 2018)

Picturile care aveau drept tema acest mit, infatisau un grup de vanatori pe cai, aflati in toiul unei urmariri, iar in centrul tuturor reprezentarilor, se afla Odin, zeul suprem in mitologia nordica, identificat la germani cu Wotan.

In versiunea lui Von Stuck, Wotan seamana cu cel care avea sa aduca suprematia nazista, Adolf Hitler, ceea ce i-a facut pe multi sa creada ca, fara sa stie, pictorul prevestise acest lucru.

Pictura lui Franz Ritter Von Stuck, "Wild Chase" (Foto: Wikipedia)

Ulterior, conducatorul Germaniei naziste avea sa copieze imaginea lui Wotan: de la frizura, la capa rosie, pe care avea sa o poarte la mitingurile de la Nuremberg) si pana la faimoasa mustata. Von Stuck i-a dominat imaginatia in copilarie, dupa cum scrie Robert Waite, in volumul "Zeul Psihopat: Adolf Hitler", explicand ca, luandu-se dupa imagine, Hitler ar fi preluat nu doar elemente fizice, ci chiar si stiul oratoric.

De asemenea, la vederea unei alte opere a aceluiasi pictor, "Medusa", Hitler ar fi spus ca aceia sunt ochii mamei lui, dupa cum scrie stormfront.org. "Medusa" de Von Stuck- Klara Hitler (Foto: stromfront.org)

In unele dintre poemele lui Hitler, apare si figura lui Wotan:

"In noptile tulburi, ma duc uneori / in gradina linistita, la stejarul lui Wotan, / Pentru a incheia un pact cu fortele intunericului./ In lumina lunii se ivesc runele. / Cele care erau scaldate de soare in timpul zilei/ Devin mici inaintea formulei magice"- poem de Adolf Hitler, citat de Richard Wurmbrand, in volumul "Marx si Satan". ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro