Studiu: Vegetarienii, mai putin sanatosi decat consumatorii de carne

Studiu: Vegetarienii, mai putin sanatosi decat consumatorii de carne

Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Graz, Austria a aratat ca dieta vegetariana, caracterizata printr-un consum redus de grasimi saturate si colesterol, datorita unui consum mai mare de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa prezinte riscuri ridicate de cancer, alergii si probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea, scrie The Independent.

acum 36 luni (18 Nov 2017)

Un studiu realizat de Universitatea de Medicina din Graz, Austria a aratat ca dieta vegetariana, caracterizata printr-un consum redus de grasimi saturate si colesterol, datorita unui consum mai mare de fructe, legume si produse din cereale integrale, pare sa prezinte riscuri ridicate de cancer, alergii si probleme de sanatate mintala, cum ar fi depresia si anxietatea, scrie The Independent. Cei 1320 de subiecti au fost potriviti in functie de varsta, sexul si statutul lor socio-economic si au inclus: 330 de vegetarieni, 330 care au consumat carne, dar si fructe si legume, 300 de oameni cu o dieta variata, dar care au mancat mai putina carne si 330 care au consumat carne in cantitati semnificative. S-a constatat astfel ca vegetarienii consumau mai putin alcool si aveau indicele de masa corporala mai scazuta, dar aveau o stare de sanatate fizica si psihica mai slaba, in general.

Tabelul cu rezultate al studiului efectuat de Universitatea de Medicina din Graz, Austria FOTO The Independent Participantii care au mancat mai putina carne au avut si practici de sanatate mai sarace, cum ar fi evitarea participarii la consultatii medicale preventive si masuri precum vaccinuri. "Studiul nostru a aratat ca adultii austrieci care consuma o dieta vegetariana sunt mai putin sanatosi (in ceea ce priveste cancerul, alergiile si tulburarile de sanatate mintala), au o calitate mai scazuta a vietii si, de asemenea, necesita mai mult tratament medical", a fost concluzia specialistilor. Am constatat ca vegetarienii sufera mai mult din anumite conditii cum ar fi astmul, cancerul si bolile mintale decat cei care mananca si carne, dar nu putem spune care este cauza si care este efectul. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro