Studiu UE: Cat de digitalizata ar trebui sa fie scoala pana in 2019

Studiu UE: Cat de digitalizata ar trebui sa fie scoala pana in 2019

Conform unui raport publicat de Comisia Europeana si de New Media Consortium, o organizatie din SUA ce reuneste experti in tehnologii educationale, elevii dau inca dovada de abilitati si competente digitale limitate, ca atare tehnologia ar trebui adusa mai aproape de scoala si utilizata mai eficient. Tehnologiile care vor contura scolile pana in 2019 "Grupul de experti estimeaza ca tehnologia de tip cloud computing si utilizarea tabletelor vor fi un lucru obisnuit in multe scoli europene in termen de un an, iar invatarea prin intermediul jocurilor pe calculator si al unei combinatii de medii fizice si virtuale vor face parte din metodele de predare in urmatorii doi sau trei ani.

acum 114 luni (20 Oct 2014)

Conform unui raport publicat de Comisia Europeana si de New Media Consortium, o organizatie din SUA ce reuneste experti in tehnologii educationale, elevii dau inca dovada de abilitati si competente digitale limitate, ca atare tehnologia ar trebui adusa mai aproape de scoala si utilizata mai eficient.

Mai mult, e nevoie si de o pregatire adecvata a dascalilor pentru a utiliza toate aceste noi mijloace de predare si invatare, sustin expertii, care spun ca este "una dintre cele mai presante provocari cu care se confrunta invatamantul scolar din Europa in prezent".

Tehnologiile care vor contura scolile pana in 2019

"Grupul de experti estimeaza ca tehnologia de tip cloud computing si utilizarea tabletelor vor fi un lucru obisnuit in multe scoli europene in termen de un an, iar invatarea prin intermediul jocurilor pe calculator si al unei combinatii de medii fizice si virtuale vor face parte din metodele de predare in urmatorii doi sau trei ani.

Foto: Infografie Comisia Europeana

E nevoie de inovare in scoli

In acest raport, provocarile cu care se confrunta scolile din Europa sunt impartite in trei categorii: solutionabile ("solvable"), dificile ("difficult") si complexe ("wicked").

Potrivit raportului, "este nevoie sa se actioneze urgent in vederea promovarii inovarii in salile de clasa, pentru a profita de utilizarea sporita a platformelor sociale, de resursele educationale deschise, precum si de invatarea si evaluarea bazate pe date".

"Europa trebuie sa ridice stacheta"

"Acest raport ofera informatii si orientari valoroase pentru factorii de decizie si directorii de scoli cu privire la necesitatea de a utiliza resursele digitale si deschise.

"Imbunatatirea abilitatilor digitale si a accesului la resursele digitale si deschise este esentiala, nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro