STUDIU Top orase/cartiere unde este sigur/nesigur sa traiesti in Romania

STUDIU Top orase/cartiere unde este sigur/nesigur sa traiesti in Romania

Astfel, servicii medicale mai bune, o oferta educationala mai variata, mai multe locuri de munca, dar si servicii de transport si utilitati, concura la un nivel de siguranta crescut. Astfel, orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cand cele care se incadreaza in pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Psiholog: Sentimentul de siguranta este dat si de nivelul de cultura La randul lui, psihologul Mihai Copaceanu pune accentul si pe modul diferit in care indivizii percep siguranta, dar si pe cultura specifica fiecarei zone. Sentimentul de siguranta este dat si de nivelul de cultura, de civilizatie al zonei in care locuiesti. In topul numarului de spargeri de locuinte, pe primul loc se situeaza tot sectorul 3, cu aproape 360 de cazuri, urmat la distanta mare de sectorul 1 si 6.

acum 69 luni (21 Feb 2017)

Oradea este cel mai sigur oras din Romania. Cel putin aceasta este concluzia unui studiu realizat de portalul imobiliar Storia asupra sigurantei vietii in 42 de orase din Romania plus judetul Ilfov. Astfel, romanii au nominalizat Oradea, Brasov si Cluj-Napoca drept orasele cu cel mai ridicat grad de siguranta. Cercetarea privind siguranta se bazeaza pe evaluarile acordate de romani oraselor si cartierelor in care locuiesc si a fost realizata in colaborare cu agentia D&D Research.

Printre criteriile de evaluare s-au numarat si nivelul infractional, costul general al vietii, accesul la serviciile sociale etc.

Specialistii afirma ca oamenii urmaresc permanent sa-si instituie un teritoriu de viata cat mai confortabil si ajung sa traseze granite de siguranta. Astfel, servicii medicale mai bune, o oferta educationala mai variata, mai multe locuri de munca, dar si servicii de transport si utilitati, concura la un nivel de siguranta crescut. Transilvania, cel mai bun scor

Conform cercetarii, Oradea, Brasov, Cluj-Napoca, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara sunt orasele cu cel mai ridicat grad de siguranta. La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piatra Neamt, Galati si Resita.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana, Bucuresti si Ilfov.

La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara. "In general, s-a observat o legatura stransa intre numarul mare de locuitori din fiecare oras si siguranta resimtita de cetateni. Astfel, orasele care au primit cele mai mari note au un numar de aproximativ 300.000 de locuitori, pe cand cele care se incadreaza in pragul de sub 100.000 considerate cele mai nesigure. Mai ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro