STUDIU Serviciile de car sharing ar reduce cu 25% traficul din Bucuresti si din orasele mari

STUDIU Serviciile de car sharing ar reduce cu 25% traficul din Bucuresti si din orasele mari

Potrivit studiului, o masina folosita printr-un serviciu de car sharing compenseaza detinerea a patru, pana la opt autoturisme private, reducand nevoia de spatiu pentru parcari si cheltuielile cu intretinerea cu pana la 40%. De asemenea, un utilizator activ de car sharing produce cu 290 de kilograme de dioxid de carbon mai putin, pe an, decat un conducator auto obisnuit, prin utilizarea mult mai rationala a autoturismului.

acum 35 luni (5 Feb 2018)

Potrivit studiului, o masina folosita printr-un serviciu de car sharing compenseaza detinerea a patru, pana la opt autoturisme private, reducand nevoia de spatiu pentru parcari si cheltuielile cu intretinerea cu pana la 40%. De asemenea, un utilizator activ de car sharing produce cu 290 de kilograme de dioxid de carbon mai putin, pe an, decat un conducator auto obisnuit, prin utilizarea mult mai rationala a autoturismului. Serviciile de car sharing presupun cresterea ratei de utilizare a masinii cu pana la 45%, maximizand eficienta fiecarui autoturism. Serviciile de car sharing inseamna o utilizare mult mai eficienta si mai rationala a autoturismului, ceea ce duce la imbunatatirea semnificativa a mobilitatii urbane", arata Raluca Ghilea, Directorul General al Perceptum Concept.

Potrivit Institutului National de Statistica, 44% din gospodariile din Romania care contracteaza credite folosesc banii pentru cumpararea in rate, inclusiv in leasing, a autoturismelor si a echipamentelor tehnice si electronice. De altfel, in perioada 2011 - 2015, Romania a inregistrat cea mai mare crestere a inmatricularilor de autoturisme din UE, de 19%. Serviciile de car sharing pot substitui, cu succes, detinerea unui autoturism in Romania, mai ales de catre persoanele care doresc sa-si investeasca banii in alte bunuri, asa cum se intampla deja in statele UE. In UE, serviciile de car sharing si-au demonstrat de ceva ani utilitatea, mai ales in orase precum Milano, Anvers, Bremen sau Zurich, unde municipalitatile au elaborat strategii de mobilitate urbana in jurul acestor servicii. Aici, precum si in celelalte orase europene unde serviciile sunt disponibile, traficul a fost redus cu procente intre 15% (pe piete mai putin dezvoltate de car sharing) si 35%.

Car sharing-ul este o forma de transport prin care mai multe persoane, pe rand, folosesc unul sau mai multe autoturisme in comun. Acest serviciu are mai multe modele operationale, de ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro