STUDIU Scolile si gradinitele, locurile in care paduchii se transmit cel mai rapid

STUDIU Scolile si gradinitele, locurile in care paduchii se transmit cel mai rapid

Mai exact, 9% din romani spun ca au luat paduchi de la prieteni si de la rude, in timp ce 5% din ei s-au contaminat de la alti membrii ai familiei, 2% din taberele in care au fost, in timp ce 18% din cei chestionati au precizat ca i-au luat din alte locuri.

acum 110 luni (21 May 2015)

Studiul arata ca desi scolile si gradinitele sunt locurile in care paduchii de cap se transmit cel mai rapid, ele nu sunt singurele. Mai exact, 9% din romani spun ca au luat paduchi de la prieteni si de la rude, in timp ce 5% din ei s-au contaminat de la alti membrii ai familiei, 2% din taberele in care au fost, in timp ce 18% din cei chestionati au precizat ca i-au luat din alte locuri.

Tot din studiu a rezultat faptul ca cei mai multi dintre respondenti, respectiv 45,4% aveau varste cuprinse intre 7 si 14 ani in momentul confruntarii cu problema paduchilor de cap. Pe de alta parte, 32% au intampinat aceasta problema la varste mai mici (3-6 ani), 8,2% aveau intre 15 si 30 de ani cand s-au confruntat cu aceasta problema, iar 7,8% erau deja trecuti de 30 de ani.

"Subiectul paduchilor de cap, desi considerat tabu, este o problema comuna a zilelor noastre, care nu este neaparat legata de igiena personala. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro