STUDIU Scoala romaneasca te scoate somer daca nu ai pile

STUDIU Scoala romaneasca te scoate somer daca nu ai pile

Specialistii in recrutare spun ca aceste statistici reprezinta efectul dezastruos pe care il are lipsa de compatibilitate dintre actuala piata a muncii si sistemul educational, care este mult prea invechit."Studentii romani, de-alungul facultatii, de multe ori studiaza materii care nu au nicio legatura cu ceea ce au de facut mai departe in campul muncii.

acum 40 luni (30 Oct 2017)

Specialistii in recrutare spun ca aceste statistici reprezinta efectul dezastruos pe care il are lipsa de compatibilitate dintre actuala piata a muncii si sistemul educational, care este mult prea invechit."Studentii romani, de-alungul facultatii, de multe ori studiaza materii care nu au nicio legatura cu ceea ce au de facut mai departe in campul muncii. Atata timp cat nu se va face o corelare a educatiei cu nevoile pietii muncii, cu trendul, cu locurile de munca care sunt cautate la momentul actual sau care vor fi cautate, nu ii vom ajuta pe tineri sa devina cetateni productivi. Concret, studentii nu ar trebui doar sa mearga in vizita la o firma pentru a primi o adeverinta de practica, ci acestia ar trebui sa fie realmente pusi la munca de catre angajatori", a explicat specialistul in recrutare, Gabriel Chicioreanu.

In trimestrul II al anului trecut, cand s-a facut ancheta de catre Institul National de Statistica INS, in randul celor recent iesiti din educatie (sub 12 luni) rata somajului era de 35,7%. Acelasi document arata ca din totalul celor 1.871 mii de tineri, cu varste intre 15-34 ani, care in trimestrul II 2016 erau salariati, 922 (49,3%) si-au gasit locul de munca prin contactarea directa a angajatorului (CV-uri, etc.). Conform rezultatelor studiului, acestea doua sunt cele mai de succes metode de gasire a unui loc de munca.Raportul mai evidentiaza ca din totalul persoanelor tinere active pe piata muncii, doar mai putin de jumatate (44,1%) considera ca studiile pe care le au corespund in mare masura cerintelor locului de munca actual. 20,6% au declarat ca studiile absovite corespund doar foarte putin sau deloc sarcinilor pe care le au de indeplinit la locul de munca. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro