Studiu: Numarul personajelor LGBTQ din serialele americane va cunoaste cea mai mare crestere in sezonul 2016-2017

Studiu: Numarul personajelor LGBTQ din serialele americane va cunoaste cea mai mare crestere in sezonul 2016-2017

Cercetarea condusa de organizatia Glaad a concluzionat ca 4,8%, adica 43, dintre personajele care urmeaza sa apara in programele televiziunilor apartin comunitatii LGBTQ, un record al ultimilor 21 de ani de cand se fac aceste calcule.

acum 89 luni (6 Nov 2016)

Cercetarea condusa de organizatia Glaad a concluzionat ca 4,8%, adica 43, dintre personajele care urmeaza sa apara in programele televiziunilor apartin comunitatii LGBTQ, un record al ultimilor 21 de ani de cand se fac aceste calcule. In plus, potrivit studiului, 20% dintre serialele din 2016-2017 vor avea personaje de culoare, un alt record al reprezentarii. Numarul personajelor transgender va ajunge de la 7 la 16, datorita serialelor ca "The Fosters" si "Doubt". Sarah Kate Ellis, presedintele Glaad, a transmis printr-un comunicat de presa ca 25 dintre personajele feminine queer (pansexuale, n.r.) au fost ucise in 2016. Cresterea numarului personajelor de culoare la TV ar putea fi atribuita succesului unor show-uri ca "Empire" si "Black-ish", dar si a controversei create la inceputul anului privind gala premiilor Oscar, cand a fost initiata campania #OscarSoWhite, prin care studiourile sunt incurajate sa distribuie mai multi actori de culoare. Femeile de culoare au intampinat dificultati in incercarea de a patrunde in industrie, numarul lor reprezentand 38% din totalul personajelor de culoare.

Numarul personajelor cu dizabilitati va inregistra, de asemenea, o crestere, de la 0,9% la 1,7%, adica 15 personaje. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro