STUDIU Nucile, eficiente in prevenirea cancerul de prostata

STUDIU Nucile, eficiente in prevenirea cancerul de prostata

Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de instalare a cancerului la prostata, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza Mediafax. Mai exact, oamenii de stiinta au urmarit sa vada daca beneficiile in ceea ce priveste prevenirea cancerului la prostata sunt generate de consumul de nuci sau de substante din acestea, precum acizii grasi omega 3, care se gasesc si in alte alimente.

acum 74 luni (17 Nov 2014)

Consumul regulat de nuci poate reduce riscul de instalare a cancerului la prostata, potrivit rezultatelor unui studiu realizat de cercetatorii americani, informeaza Mediafax.

Cercetatorii de la University of California din Davis au descoperit ca ca nucile reduc nivelul factorului de crestere de tip insulinic 1 (IGF-1), care are un rol in declansarea cancerului mamar si la prostata.

Pornind de la aceste constatari, studiul publicat in Journal of Medicinal Food a avut ca scop stabilirea cauzei acestui efect pozitiv al consumului de nuci. Mai exact, oamenii de stiinta au urmarit sa vada daca beneficiile in ceea ce priveste prevenirea cancerului la prostata sunt generate de consumul de nuci sau de substante din acestea, precum acizii grasi omega 3, care se gasesc si in alte alimente.

Soarecii inclusi in acest studiu au fost hraniti, timp de 18 saptamani, fie cu nuci, fie cu ulei de nuca, fie cu grasimi similare celor care se gasesc in acest fruct.

Astfel, s-a dovedit ca primele doua pot reduce nivelul de colesterol si incetini dezvoltarea tumorilor la prostata, in timp ce uleiurile similare celor din nuci nu au aceleasi efecte, motiv pentru care cercetatorii spun ca beneficiile vin din alte substante din aceste fructe.

Autorii acestui studiu spun ca, desi a fost efectuat pe soareci si nu pe oameni, barbatii ar putea avea numeroase beneficii prin includerea nucilor in dieta, consumate, insa cu moderatie, pentru ca sunt o sursa importanta de calorii. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro