STUDIU Legislatia antifumat sustinuta de 80% din populatie. Cati romani ar fi dispusi sa renunte total la acest viciu
Concret, studiul facut de Mercury Research pe un esantion reprezentativ la nivel national arata si ca fumatorii isi protejeaza mai mult casa de fumul de tigara decat masina. Continuarea politicilor de reducere a consumului, necesara Studiul fundamenteaza suplimentar din punct de vedere al datelor nevoia de continuare a politicilor de reducere a consumului de tutun in Romania si protejarea generatiilor tinere de expunerea la o dependenta care ucide anual peste 42.000 de romani.
Concret, studiul facut de Mercury Research pe un esantion reprezentativ la nivel national arata si ca fumatorii isi protejeaza mai mult casa de fumul de tigara decat masina. Mai exact, trei sferturi dintre fumatori evita sa fumeze in casa, cei care adopta totusi un astfel de comportament fiind cu precadere persoanele care au absolvit mai mult de opt clase.
Jumate din romani considera pachetele de tigari atractive
Cercetarea arata ca fumatorii sunt de acord cu ideea ca fumatul pasiv afecteaza sanatatea celor din jur, copiii fiind mai expusi decat adultii.
Aceeasi cercetare arata ca femeile sustin intr-o masura mai mare decat barbatii faptul ca fumatul secundar ii afecteaza pe ceilalti sau ca nu ar trebui sa se fumeze in parcuri sau in apropierea spatiilor de joaca pentru copii.
Chiar daca 58% din romani considera ca pachetele de tigari sunt atractive, reclamele si promotiile la tigari ii atrag in mod special pe tineri si pe copii.
Continuarea politicilor de reducere a consumului, necesara
Studiul fundamenteaza suplimentar din punct de vedere al datelor nevoia de continuare a politicilor de reducere a consumului de tutun in Romania si protejarea generatiilor tinere de expunerea la o dependenta care ucide anual peste 42.000 de romani. 1 de boala prevenibila in Romania (consumul de tutun), societatea civila s-a angajat, in luna septembrie 2016, intr-un nou demers ambitios, dar realizabil- acela ca, in parteneriat cu toti factorii decizionali, sa contribuie la adoptarea tuturor acelor politici si masuri care sa permita ca generatia care se va naste in anul 2017 sa fie nefumatoare la varsta maturitatii, in anul 2035. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro