Studiu. Jurnalistii beau prea mult alcool, nu isi administreaza emotiile foarte bine, dar rezista la presiune mai bine decat bancherii

Studiul a analizat 40 de jurnalisti de la ziare, reviste, din TV si platforme online timp de sapte luni. Totusi, participantii au aratat ca, pentru ei, jobul este plin de intelesuri si de scop si au aratat o rezistenta mentala ridicata, ceea ce constituie un avantaj comparativ cu alte profesii in privinta lucrului sub presiune sau termenelor stranse de executie.

acum 81 luni (20 May 2017)

Creierele jurnalistilor prezinta niveluri sub media mondiala la testele de monitorizare a functiilor cerebrale executive, potrivit unui studiu.

Studiul a analizat 40 de jurnalisti de la ziare, reviste, din TV si platforme online timp de sapte luni. Participantii au luat parte la teste legate de modul de viata, sanatate si comportament, iar obiectivul a fost sa determine cum pot jurnalistii sa faca fata stresului. Fiecare participant a facut teste de sange, a fost monitorizat timp de trei zile la functiile cardiace, a tinut un jurnal al alimentelor si bauturilor consumate si a completat un chestionar privind profilul cerebral. Rezultatele au aratat ca, in cazul jurnalistilor, creierul opereaza la un nivel mai jos decat media, in special din cauza deshidratarii si tendintei de a se trata cu alcool, cofeina si alimente bogate in zahar.

Totusi, participantii au aratat ca, pentru ei, jobul este plin de intelesuri si de scop si au aratat o rezistenta mentala ridicata, ceea ce constituie un avantaj comparativ cu alte profesii in privinta lucrului sub presiune sau termenelor stranse de executie.

Jurnalistii au obtinut un scor bun la: - Abstractizare, abilitatea de a lucra cu idei mai degraba decat cu evenimente. Cu alte cuvinte, subliniaza abilitatea de a gandi in afara tiparelor si de a face conexiuni acolo unde altii nu le vad. Un scor ridicat in aceasta zona indica o buna abilitate de a cerne informatia si de a alege ce e important.

Jurnalistii au obtinut un scor mic la: - Functia executiva, ceea ce sugereaza deficiente de somn, nutritie, miscare si atentie.

Totusi, comparativ cu bancherii, traderii sau oamenii de vanzari, jurnalistii au aratat ca sunt mult mai capabili sa fata fata la presiune. Trasaturile care fac din jurnalism o profesie stresanta sunt deadline-urile, responsabilitatea fata de public, sarcinile impredictibile si grele, repercusiunile in social media si salarizarea redusa, conform sursei mentiona... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro