STUDIU Jumatate din crenvurstii de pe piata sunt colorati cu extract de gandaci. Doar trei sortimente nu contin E-uri

STUDIU Jumatate din crenvurstii de pe piata sunt colorati cu extract de gandaci. Doar trei sortimente nu contin E-uri

Potrivit studiului, carnea se regaseste in crenvursti in proportii diferite, astfel ca sunt crenvursti in care pieptul de curcan se regaseste in produs in proportie de 53%, dar si produse in care pieptul de pui variaza intre 23% si 80%. Totodata, trebuie evitati crenvursti obtinuti din carne separata mecanic (resturi de tesut muscular, cartilagii, vase de sange, nervi si tesut conjunctiv) cu adaosuri de zaharuri, faina de grau, gris de grau, fibre de soia, fibre de mazare, fibre vegetale, proteina animala, proteina vegetala hidrolizata, proteina hidrolizata din drojdie, gelatina si amidon, care de fapt mascheaza calitatea scazuta a produselor.

acum 96 luni (9 May 2016)

Potrivit studiului, carnea se regaseste in crenvursti in proportii diferite, astfel ca sunt crenvursti in care pieptul de curcan se regaseste in produs in proportie de 53%, dar si produse in care pieptul de pui variaza intre 23% si 80%. La 26% dintre produsele analizate s-a folosit carne separata mecanic (carne de pasare separata mecanic, carne de pui si curcan separata mecanic, carne de pui separata mecanic si carne de curcan separata mecanic)", se arata in documentul dat publicitatii de APC.

Concret, la fabricarea crenvurstilor, in functie de specie, carnea folosita se regaseste astfel:

Top 10 marci de crenvursti dupa continutul de carne:

1. Pikok/Polonia cu 93% carne din pulpa de porc si fara aditivi; Golfera/Italia cu 88% carne de pui si 2 aditivi; AIA/Italia cu88% carne de curcan si pui, dar cu 5 aditivi; Aldis/Romania cu 87% carne (60% piept de pui si 27% carne lucru pui) cu 3 aditivi; Pikok/Polonia cu 85% carne (72% piept de pui si 13% carne din pulpa de pui) si 9 aditivi; Perfect Poultry/Slovenia cu 82% carne de pui si 5 aditivi; Zimbo/Ungaria cu 80% carne (60% carne de porc si 20% carne de vita) si 5 aditivi. Continutul de E-uri variaza intre zero si 11 aditivi, trei marci de pe piata fiind fara E-uri, potrivit studiului: Pikok cu 93% carne din pulpa de porc, Agil cu 80% piept de pui, Forzoso cu 59% carne pui si 29% piele pui.

Top 10 marci de crenvursti dupa numarul de aditivi alimentari:

1.

"La alegerea unui sortiment de crenvursti trebuie sa aveti in vedere cantitatea de carne din respectivul produs si principalii nutrienti mentionati in declaratia nutritionala, respectiv cantitatea de proteine, grasimi/acizi grasi saturati, continutul de sare, evitandu-se acei crenvursti care au in compozitie aditivi alimentari, cum ar fi monoglutamatul de sodiu, caragenanul, carminul si nitritul de sodiu. Totodata, trebuie evitati crenvursti obtinuti din carne separata mecanic (resturi d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro