Studiu japonez: cafeaua face minuni pentru sanatatea inimii si a creierului

Studiu japonez: cafeaua face minuni pentru sanatatea inimii si a creierului

Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca oamenii care beau patru cani de cafea pe zi au cu 40% mai putine sanse sa faca atac de cord sau cerebral.

acum 62 luni (9 May 2015)

Cercetatorii japonezi au ajuns la concluzia ca oamenii care beau patru cani de cafea pe zi au cu 40% mai putine sanse sa faca atac de cord sau cerebral. In acelasi timp, cei care beau cafea reglat au cu 24% mai putine sanse sa moara de cancer, comparativ cu cei care nu beau deloc.

Cercetarea a avut loc pe 90.000 de persoane, cu varste intre 40 si 69 de ani, in 10 judete din Japonia din anii '90.

Cei care au spus ca beau 3-4 cesti de cafea pe zi au cu 36% mai putine sanse sa moara de boli de inima si cu 43% mai putine sanse sa moara de un accident vascular cerebral. Echipa de specialisti nu i-a putut studia pe cei care beau cinci cani de cafea sau mai mult, intr-o singura zi, deoarece numarul lor este foarte mic.

Potrivit echipei care a lucrat la aceasta lucrarea, cafeaua contine acid chlorogenic, care ajusteaza nivelul de zahar din sange si presiunea sangvina. De asemenea, cafeina mentine vasele de sange sanatoase. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro