Studiu: de ce ignora utilizatorii de calculator alertele de securitate

Dezvoltatorii de programe de calculator trebuie sa imbunatateasca timpii privind actualizarile de securitate, pentru a spori sansele ca utilizatorii de programe sa le citeasca, potrivit unui studiu citat de digitaltrends.com, potrivit Agerpres. Studiul, realizat de cercetatori de la Brigham Young University din statul american Utah in colaborare cu o echipa de ingineri de la Google Chrome, arata ca mult prea des mesajele care atrag atentia asupra unor chestiuni de securitate a sistemului informatic apar in timpul unor procese precum tastarea, rularea unui fisier video sau incarcarea unui fisier.

acum 56 luni (19 Aug 2016)

Dezvoltatorii de programe de calculator trebuie sa imbunatateasca timpii privind actualizarile de securitate, pentru a spori sansele ca utilizatorii de programe sa le citeasca, potrivit unui studiu citat de digitaltrends.com, potrivit Agerpres.

Studiul, realizat de cercetatori de la Brigham Young University din statul american Utah in colaborare cu o echipa de ingineri de la Google Chrome, arata ca mult prea des mesajele care atrag atentia asupra unor chestiuni de securitate a sistemului informatic apar in timpul unor procese precum tastarea, rularea unui fisier video sau incarcarea unui fisier. De asemenea, 74% ignora mesajele atunci cand sunt pe cale sa inchida browserul de internet, 79% le ignora atunci cand urmaresc un fisier video si 87% lasa deoparte mesajele atunci cand incarca anumite fisiere.

Studiul a vizat monitorizarea unui numar de utilizatori care lucrau la calculator in timp ce erau afisate mai multe mesaje de avertizare iar un scanner masura activitatea lor cerebrala. Autorii studiului au cerut dezvoltatorilor de programe sa gaseasca modalitati prin care sa optimizeze actualizarile de securitate, astfel incat oamenii sa le citeasca si sa actioneze in consecinta.

''Poti sa micsorezi aceasta problema, doar prin rafinarea timpilor in care sunt transmise mesajele'', a spus Jeff Jenkins de la Departamentul de sisteme informatice din cadrul Brigham Young University.

Inginerii de la Google Chrome s-au folosit de acest prilej pentru a desprinde modalitatile prin care pot identifica cei mai buni timpi in care sa fie distribuite utilizatorului de internet notificarile de actualizari. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro