STUDIU De ce aparitia copiilor poate duce la probleme in cuplu sau chiar la divort

STUDIU De ce aparitia copiilor poate duce la probleme in cuplu sau chiar la divort

In medie, satisfactia cuplurilor scade incepand cu primii ani de casatorie si, in cazul in care declinul este deosebit de abrupt, poate urma divortul, scrie businessinsider.com Timp de 30 de ani, cercetatorii au studiat modul in care copiii afecteaza o casatorie.

acum 33 luni (12 Oct 2017)

Cand se casatoresc, majoritatea partenerilor traiesc euforia inceputului vietii de familie. In medie, satisfactia cuplurilor scade incepand cu primii ani de casatorie si, in cazul in care declinul este deosebit de abrupt, poate urma divortul, scrie businessinsider.com

Timp de 30 de ani, cercetatorii au studiat modul in care copiii afecteaza o casatorie. Comparand cuplurile cu si fara copii, specialistii au descoperit ca rata scaderii satisfactiei relatiilor este aproape de doua ori mai mare in randul cuplurile care au copii decat pentru cuplurile fara copii. Mai rau, aceste schimbari conduc la o schimbare a nivelului de fericire generala, predictorul satisfactiei generale fiind relatia cu sotul/sotia.

Din nefericire, astfel de cazuri apar tot mai des, mai ales din cauza faptului ca multe cupluri cred ca aparitia unui copil poate apropia partenerii. Dar, pe de alta parte, cercetatorii spun ca sosirea copiilor prezice o satisfactie relativ scazuta in ceea ce priveste viata sexuala. Dincolo de intimitatea sexuala, noii parinti au tendinta sa nu se mai comporte ca inainte.

Conform cercetatorilor, aceasta situatie apare indiferent de starea civila, criterii de gen sau nivelul venitului. Toate aceste schimbari duc la efecte fundamentale si de lunga durata asupra cercului de sprijin al mamei, inclusiv in ceea ce priveste relatia cu sotul.

Stresul marital este asociat cu multe probleme grave de sanatate fizica si psihica, precum depresia si alte probleme de sanatate mintala. Legatura dintre problemele psihologice si cele matrimoniale este suficient de puternica incat cercetatorii au descoperit ca terapia cuplurilor este una dintre cele mai eficiente metode de tratare a depresiei si a altor boli psihice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro