STUDIU Cresterea salariului minim a obligat trei sferturi din angajatori sa majoreze toate salariile

STUDIU Cresterea salariului minim a obligat trei sferturi din angajatori sa majoreze toate salariile

Mai puteti citi: Guvernul vrea sa introduca un sistem de pensii bazat pe conturi individuale de economisire.Guvernul va promova dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire, care sa preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de inlocuire si din venitul total al asigurarilor sociale ale asiguratului.Noul program al Guvernului: Largirea bazei de impozitare, impozit diferentiat, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale si scaderea TVA la 19% daca este posibil.

acum 73 luni (28 Sep 2014)

"Trei patrimi dintre companiile participante la un sondaj realizat de noi au spus ca (majorarea salariului minim - n.r.) a avut efect. Dar faptul ca s-a marit salariul minim nu a insemnat doar atat, ci pentru a mentine relatii normale si anumite corelatii, au trebuit marite si celelalte categorii de salarii, cu toate ca nu este obligatoriu. Din punct de vedere social este bine, dar din punct de vedere economic, vedem ca ne creeaza probleme. Toti respondentii au afirmat ca, in actualele conditii economice, fiscale, legislative si de productivitate, nu pot acorda mariri salariale, in 2015, angajatilor incadrati la salariul minim pe economie, de 900 de lei. Aproape 82% dintre participanti considera ca, pentru stimularea muncii, ajutorul social ar trebui sa fie corelat mai bine cu salariul minim pe economie, cu perioada efectiv lucrata si cu prestarea unor activitati in folosul comunitatii.

Mai puteti citi:

Guvernul vrea sa introduca un sistem de pensii bazat pe conturi individuale de economisire.Guvernul va promova dezvoltarea unui sistem de pensii durabil, bazat pe conturi individuale de economisire, care sa preia, ca pondere, un procent tot mai mare din venitul de inlocuire si din venitul total al asigurarilor sociale ale asiguratului.Noul program al Guvernului: Largirea bazei de impozitare, impozit diferentiat, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale si scaderea TVA la 19% daca este posibil. Largirea bazei de impozitare, o cota redusa de TVA la produsele agroalimentare de baza cu conditia asigurarii spatiului fiscal necesar, revenirea la TVA de 19% si reducerea CAS cu 5 puncte la angajator in masura in care cadrul fiscal-bugetar va permite sunt prevederile din noul program al Guvernului.

Liberalii au depus la Parlament proiectul pentru reducerea CAS cu 5 puncte procentuale si scutirea de impozit pe profitul reinvestit. PNL a depus, miercuri, la Parlament proiectul de lege de modificare a Codului fiscal, in sensul reducer... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro