STUDIU Ce fel de bere prefera romanii

STUDIU Ce fel de bere prefera romanii

Studiul, realizat in perioada 2006 - 2014, acopera preferintele de consum ale populatiei cu varste cuprinse intre 14 si 64 de ani din mediul urban. De asemenea, o treime din populatia urbana consuma mai putin de un litru de bere pe saptamana, dar cea mai mare cantitate de bere se bea vara si toamna.

acum 71 luni (7 Oct 2014)

Studiul, realizat in perioada 2006 - 2014, acopera preferintele de consum ale populatiei cu varste cuprinse intre 14 si 64 de ani din mediul urban.

Barbatii - marii consumatori de bere

Potrivit aceluiasi studiu, marii consumatori de bere sunt barbatii, in procent de 79%, in timp ce 30% din romance consuma bere cel putin odata pe saptamana.

De asemenea, o treime din populatia urbana consuma mai putin de un litru de bere pe saptamana, dar cea mai mare cantitate de bere se bea vara si toamna.

"Dintre consumatorii de bere, 20% consuma peste trei litri pe saptamana in timpul verii, in timp ce iarna doar 16% dintre ei aleg sa consume aceasta cantitate. Studiul BRAT releva faptul ca unii consumatorii intensivi migreaza inspre consumatori ocazionali cu mai putin de un litru de bere pe saptamana in anotimpurile reci", se arata in document.

"In cluburi si in discoteci, 44% dintre romani prefera berea cu alcool, respectiv 13% bere fara alcool, cel putin o data pe saptamana", arata studiul, conform caruia dintre conumatorii de bere, 93% o prefera pe cea bolnda iar 15% consuma bere bruna.

Totodata, berea bruna este in scadere cu aproximativ 25% fata de acum opt ani, de la 20% la 15%. In ceea ce priveste ambalajul, studiul BRAT reliefeaza ca preferintele romanilor s-au schimbat: in prezent, sunt cu 50% mai multi consumatori de bere in doze de aluminiu comparativ cu 2006.

Ambalajul de sticla ramane favorit, dar este in scadere de la 70% dintre preferinte in 2006 la 61% in 2014.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro