STUDIU Asigurarile auto obligatorii sunt cele mai deranjante pentru soferi. RCA, "hartia care nu inseamna nimic"

STUDIU Asigurarile auto obligatorii sunt cele mai deranjante pentru soferi. RCA,

Polita asigurarii de raspundere civila auto (RCA) este perceputa drept "hartia pe care trebuie sa o ai, pentru ca Politia sa nu-ti ia talonul" ori "biletul de reparatie al masinii persoanei pe care ai accidentat-o". Sunt, de asemenea, nemultumiti in legatura cu cresterile constante de preturi, operate an de an de companiile ce emit polite de tip RCA si de scumpirile politelor, in cazul incadrarii intr-un anumit grad de risc, in functie de istoricul asiguratului (bonus malus).

acum 47 luni (24 Jun 2015)

Polita asigurarii de raspundere civila auto (RCA) este perceputa drept "hartia pe care trebuie sa o ai, pentru ca Politia sa nu-ti ia talonul" ori "biletul de reparatie al masinii persoanei pe care ai accidentat-o". Soferii, nemultumiti de tarifele ridicate

Soferii inteleg insa utilitatea asigurarilor RCA si sunt de accord sa achite anual o taxa pentru a putea circula pe drumurile publice.

Ei nu sunt insa de acord cu tarifele ridicate pe care toti asiguratorii le practica atunci cand vine vorba de tinerii cu varste mai mici de 30 de ani si care ajung sa achite circa 500 de euro pe an pentru a se putea deplasa, spre exemplu, cu o masina autohtona.

Sunt, de asemenea, nemultumiti in legatura cu cresterile constante de preturi, operate an de an de companiile ce emit polite de tip RCA si de scumpirile politelor, in cazul incadrarii intr-un anumit grad de risc, in functie de istoricul asiguratului (bonus malus). "Asiguratorii trag de timp"

Referindu-ne de aceasta data la experientele legate de reparatia masinii in baza politei RCA a vinovatului, soferii isi manifesta din nou nemultumirea, afirmand ca "asiguratorii trag de timp".

Este vorba, pe de-o parte, de timpii necesari oferirii autorizatiei de reparatie: in anumite cazuri, asiguratorul nu ofera autorizatia de reparatie pe loc, ci isi rezerva un termen pentru derularea unei anchete, termen ce poate atinge chiar 90 de zile.

Pe de alta parte, este mentionata perioada relativ lunga din momentul in care soferul se prezinta la service cu masina avariata si pana in momentul primirii acceptului de plata din partea asiguratorului.

Chestionati in legatura cu varianta ideala de asigurare auto obligatorie, soferii si-ar dori ca fiecare masina implicata intr-un accident sa poata fi reparata pe RCA-ul propriu.

Astfel, in situatia in care ar fi vorba ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro