STUDIU 3,6 milioane de romani intentioneaza sa se mute in urmatorii cinci ani: care sunt orasele preferate

STUDIU 3,6 milioane de romani intentioneaza sa se mute in urmatorii cinci ani: care sunt orasele preferate

Astfel, 18% din respondenti (reprezentativi pentru aproximativ 3,6 milioane de persoane) au declarat ca intentioneaza sa se mute in urmatorii 5 ani, cu o rata medie a certitudinii de 85%. 75% din respondentii care au in vedere sa se mute in urmatorii 5 ani nu au copii, iar din cei 25% care au copii, majoritatea au doar un singur copil, scrie Agerpres In general, persoanele care iau in calcul aceasta posibilitate au un nivel de studii mai ridicat, venituri mai mari si sunt, intr-o proportie mai mare decat media pe tara, angajati in sectorul privat.

acum 84 luni (22 Jul 2017)

Astfel, 18% din respondenti (reprezentativi pentru aproximativ 3,6 milioane de persoane) au declarat ca intentioneaza sa se mute in urmatorii 5 ani, cu o rata medie a certitudinii de 85%. In randul celor care au in vedere sa se mute, o pondere extrem de mare o au tinerii -- varsta medie a celor care intentioneaza sa se mute este de 35 de ani. 75% din respondentii care au in vedere sa se mute in urmatorii 5 ani nu au copii, iar din cei 25% care au copii, majoritatea au doar un singur copil, scrie Agerpres

In general, persoanele care iau in calcul aceasta posibilitate au un nivel de studii mai ridicat, venituri mai mari si sunt, intr-o proportie mai mare decat media pe tara, angajati in sectorul privat. La nivel teritorial, locuitorii din regiunile cel mai putin dezvoltate (de exemplu Sud-Muntenia, Nord-Est) sunt mai predispusi sa se mute decat cei din regiunile mai dezvoltate (de exemplu Vest, Centru).

Atunci cand au fost intrebati unde si-ar dori sa se mute, 66,5% dintre respondenti au afirmat ca ar prefera sa se mute tot in Romania, in timp ce 31,3% au mentionat ca ar prefera sa se mute in strainatate. Astfel, rezultatele arata ca aproximativ 2, milioane de romani iau in calcul ideea de a se muta tot pe teritoriul tarii in urmatorii 5 ani, in timp ce 1,1 milioane au in vedere sa emigreze -- o inversare fata de dinamica anilor anteriori, cand majoritatea romanilor preferau sa se mute in strainatate.

Din perspectiva teritoriala, locuitorii din vestul Romaniei iau mai mult in calcul posibilitatea mutatului in strainatate, in timp ce locuitorii zonelor mai apropiate de Bucuresti sunt mai predispusi sa se mute in interiorul tarii. Locuitorii din mediul urban si cei cu un nivel de studii mai ridicat sunt mai predispusi sa emigreze, in timp ce aceia cu un nivel de studii mai redus si locuitorii din zona rurala sunt mai predispusi sa se mute in interiorul tarii.

6,18 milioan... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro