STUDIU 1 din 4 angajatori romani intentioneaza sa faca angajari in urmatoarele trei luni

STUDIU 1 din 4 angajatori romani intentioneaza sa faca angajari in urmatoarele trei luni

Mai exact, 25% din angajatorii romani spun ca vor sa angajeze in al treilea trimestru din anul 2015, iar 11% anticipeaza scaderi, se arata in comunicatul de presa Manpower. Totodata, angajatorii ar trebui sa ia in considerare bazine mai variate de forta de munca, cu nivele diferentiate de talente disponible sau deficitare, atunci cand isi formuleaza strategiile de crestere si investitie.

acum 60 luni (9 Jun 2015)

Mai exact, 25% din angajatorii romani spun ca vor sa angajeze in al treilea trimestru din anul 2015, iar 11% anticipeaza scaderi, se arata in comunicatul de presa Manpower. "Mai mult de o treime din angajatori prevad o schimbare in dimensiunea fortei lor de munca si doar 62% nu anticipeaza modificari. O mare parte a activitatii va fi pozitiva, dat fiind ca 1 din 4 angajatori romani anunta intentia de a isi creste numarul de angajati, dar diferentele dintre regiuni si sectoare de activitate continua sa persiste", a declarat Petrof. Totodata, angajatorii ar trebui sa ia in considerare bazine mai variate de forta de munca, cu nivele diferentiate de talente disponible sau deficitare, atunci cand isi formuleaza strategiile de crestere si investitie. Cea mai abrupta scadere fata de trimestrul anterior, de 13 puncte procentuale, este raportata de catre angajatorii din comertul cu ridicata si cu amanuntul.

"Incontestabil, optimismul angajatorilor s-a atenuat putin fata de trimestrul anterior, dar intentiile de angajare continua sa fie pozitive, ceea ce nu poate fi decat in avantajul celor aflati in cautarea unui loc de munca, mai ales proaspetii absolventi din 2015. S-a vazut recent ca ponderea angajatorilor care spun ca numarul de candidati calificati disponibili pe piata este insuficient pentru nevoile lor a crescut cu 7% fata de 2014. Pe fondul unor planuri de angajare robuste, competitia pentru talente se va intensifica, deci angajatorii ar trebui sa aiba in vedere solutii noi pentru a putea sustine cresterile de personal pe care le-au prognozat in trimestrul III", a explicat Petrof. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro