Studiourile Disney, date in judecata de o scriitoare din Peru pentru plagierea filmului de animatie "Regatul de gheata"

Autoarea insista ca povestea, personajele si intriga din "Frozen/ Regatul de gheata" nu sunt inspirate din povestea "Craiasa Zapezii", scrisa de Hans Christian Andersen, ci sunt plagiate dupa autobiografia sa. Cu incasari record de 1,2 miliarde de dolari, la nivel mondial, "Frozen/ Regatul de gheata" este filmul de animatie cu cele mai mari castiguri din istorie.

acum 68 luni (25 Sep 2014)

Isabella Tanikumi, cunoscuta si sub numele de L. Amy Gonzalez, a dat in judecata compania de film americana Disney pentru 250 de milioane de dolari. Scriitoarea peruana sustine ca povestea din filmul de animatie "Frozen/Regatul de gheata", lansat in 2013, are la baza povestea vietii sale, publicata in anul 2010, intr-o carte autobiografica. Autoarea insista ca povestea, personajele si intriga din "Frozen/ Regatul de gheata" nu sunt inspirate din povestea "Craiasa Zapezii", scrisa de Hans Christian Andersen, ci sunt plagiate dupa autobiografia sa.

In documentele depuse luni la tribunal sunt mentionate 18 exemple - privind personajele, numele lor si relatia dintre ele - ,care evidentiaza paralele intre autobiografia scriitoarei peruane si filmul de animatie lansat de studiourile Disney.

"Frozen/ Regatul de gheata" prezinta calatoria plina de aventuri a Annei, o printesa curajoasa si optimista, care porneste in cautarea surorii ei, Elsa, devenita Craiasa Zapezii. Anna isi asuma misiunea dificila de a salva tinutul de acest blestem si este pregatita sa infrunte orice pericole pentru a-si gasi sora si pentru a pune capat iernii vesnice din Regat.

In cartea publicata de Isabella Tanikumi, in 2010, este prezentata copilaria autoarei, care a crescut in Muntii Anzi, din Peru.

Cu incasari record de 1,2 miliarde de dolari, la nivel mondial, "Frozen/ Regatul de gheata" este filmul de animatie cu cele mai mari castiguri din istorie. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro