Studentul Roman al anului, Ada Raluca Popa, va fi conducator de doctorate la Berkely, in Silicon Valley

Studentul Roman al anului, Ada Raluca Popa, va fi conducator de doctorate la Berkely, in Silicon Valley

Consider ca, momentan, modul cel mai eficient in care as putea contribui este sa vin si sa predau un curs ocazional, sa prezint cum este mediul academic in afara si sa intocmesc proiecte de colaborare cu cei din Romania", a spus ea. Raluca a luat premiul de student roman al anului din strainatate, joi seara, la gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), unde au participat peste 1000 de personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari.

acum 69 luni (10 Jan 2015)

"Vedeam cum informatica patrunde in fiecare aspect al vietii, nu doar in calculator, dar si in telefonul celular, in avioane, in sistemele bancare, in masinile pe care le conducem, in ceasuri si in multe altele. Ideea de a putea programa si controla toate aceste obiecte ma entuziasma enorm", a povestit ea

Raluca si-a ales ca tema de doctorat securitatea datelor, din doua motive. Securitatea datelor este importanta si pentru a impiedica frauda sau chiar crima -- datele corupte pot face avioane sa se prabuseasca sau stimulatorul cardiac ce mentine viata unui om sa se intrerupa.

A ales sa continue cariera in mediul academic, in loc sa se angajeze la o companie IT precum Google, fiindca astfel va putea rezolva probleme importante din IT si va putea contribui la dezvoltarea cunostintelor si posibilitatilor lumii, pe cand la o companie ar fi trebuit sa rezolve numai problemele institutiei. In plus, Berkeley, unde va preda, este o universitate din Silicon Valley, in California, raiul programatorilor, si companiile de-acolo le pun la dispozitie cercetatorilor resurse incredibile. Intrebata daca vrea sa se intoarca in Romania, ea spune ca da, insa i-ar fi foarte dificil sa traiasca dintr-un salariu de profesor aici, deci nu ar putea sa faca tot ceea ce isi doreste cu adevarat. In momentul de fata, din pacate, un profesor din Romania nu primeste la fel de multe resurse, plata si respect precum un profesor in State. Consider ca, momentan, modul cel mai eficient in care as putea contribui este sa vin si sa predau un curs ocazional, sa prezint cum este mediul academic in afara si sa intocmesc proiecte de colaborare cu cei din Romania", a spus ea.

Raluca a luat premiul de student roman al anului din strainatate, joi seara, la gala Ligii Studentilor Romani din Strainatate (LSRS), unde au participat peste 1000 de personalitati din mediile academic, cultural, public si privat, studenti si absolventi romani si membri LSRS din peste 50 de tari. Liga St... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro