Studentul din Galati care a ucis un om si a ranit grav alti noua, langa Braila, trimis in judecata. Expertii: "Accidentul nu s-a produs din cauza gropilor din sosea"

Studentul din Galati care a ucis un om si a ranit grav alti noua, langa Braila, trimis in judecata. Expertii:

Ajunsi la fata locului, ofiterii de politie judiciara au gasit un autoturism Dacia Logan (BR-01-KRL) rasturnat in santul din dreapta soselei, pe sensul de deplasare Braila - Buzau, avand urme de infundare in partea din spate, bara de protectie distrusa si capota portbagaj si aripa indoite. Astfel, potrivit rapoartelor de constatare medico-legala atasate la dosar, au suferit leziuni corporale: Nela Fainarea (45 zile de ingrijiri medicale), Mihaela Lazar (59 de zile de ingrijiri medicale), Raluca Bradea (90 de zile de ingrijiri), Georgiana Balta (50 de zile), Cristinel Fratila (55 de zile), Oana Fratila (8 zile), Dragos Fratila (9 zile), Ionut Jirebie (9 zile) si Adrian Ciortan (7 zile de ingrijiri medicale).

acum 91 luni (14 Aug 2016)

Procurorii braileni au ajuns la finalul anchetei in dosarul tragediei rutiere petrecute in dimineata zilei de 1 mai 2012, intre localitatile Lacu Sarat si Silistraru.

In urma coliziunii violente a doua autoturisme, un tanar in varsta de 30 de ani, din Galati, si-a pierdut viata si alte noua persoane au fost ranite, suferind leziuni ce au necesitat pana la 90 de zile de ingrijiri medicale.

Potrivit procurorilor, singurul raspunzator pentru nenorocire este Mihai-George Patrascu, student la Facultatea de Stiinte si Mediu din cadrul Universitatii "Dunarea de Jos", care a efectuat o depasire imprudenta, ignorand regulile de circulatie.

Dosarul instrumentat de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Braila, consemneaza ca in dimineata zilei de 1 mai 2012, la ora 8,00, politistii braileni erau sesizati in legatura cu o tragedie rutiera produsa pe DN 2B (Braila - Buzau), intre localitatile Lacu Sarat si Silistraru.

In accident fusesera implicate doua autoturisme pline cu pasageri, astfel ca la fata locului au fost trimise doua echipaje ale ISU (descarcerare), precum si echipaje ale Politiei Rutiere si SAJ Braila.

Ajunsi la fata locului, ofiterii de politie judiciara au gasit un autoturism Dacia Logan (BR-01-KRL) rasturnat in santul din dreapta soselei, pe sensul de deplasare Braila - Buzau, avand urme de infundare in partea din spate, bara de protectie distrusa si capota portbagaj si aripa indoite.

La mai putin de un metru distanta, in spatele Daciei, a fost identificat al doilea autoturism implicat in accident, Skoda Fabia cu numarul GL-84-BAN, ce fusese condusa de inculpatul Mihai-George Patrascu. Skoda era cu rotile in sus, cu spatele catre carosabil si avea avarii mai ales la nivelul aripilor din stanga fata si spate, precum si la portiera din dreapta spate. O victima a murit in drum spre spital

Din pricina ranilor gra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro