Studentul care a inventat o aplicatie pentru Android si desktopuri destinata calculului suprafetelor
Dorin Nistor, student in anul II la Facultatea de Inginerie din Galati, este pasionat de mic de copil de calculatoare. Sansa de a aprofunda zona de programare a venit pentru studentul din Galati in anul I de facultate, cand s-a inscris la Cercul Stiintific Studentesc de Informatica Aplicata in Ingineria Materialelor, coordonat de profesorul Florin Marin Bogdan.
Dorin Nistor, student in anul II la Facultatea de Inginerie din Galati, este pasionat de mic de copil de calculatoare. La 8 ani descarca singur diverse programe de pe Internet, manat de curiozitatea de a vedea cum functioneaza.
Atras si de jocurile pe calculator, Dorin a dorit la un moment dat sa stie si cat de complexa a fost munca de creere a acestora, iar de aici a inceput totul. "Am realizat ca orice joc are un limbaj de programare la baza si m-a interesat sa stiu mai multe despre asta", ne povesteste tanarul in varsta de 20 de ani.
Sansa de a aprofunda zona de programare a venit pentru studentul din Galati in anul I de facultate, cand s-a inscris la Cercul Stiintific Studentesc de Informatica Aplicata in Ingineria Materialelor, coordonat de profesorul Florin Marin Bogdan.
De la o tema primita acolo, respectiv crearea unui program care sa faca calcule pe baza unei anumite formule matematice, i-a venit ideea sa dezvolte un program pentru Android, dar care functioneaza si pe laptop sau calculator, prin care se pot efectua calcule complexe legate de suprafete.
Studentii, dar si persoanele care efectueaza zilnic calcule complexe, cum ar fi arhitectii si informaticienii, pot folosi programul pentru a-si usura munca de zi cu zi.
Joc de strategie pentru dezvoltarea abilitatilor de supravietuire
Dorin nu s-a oprit aici si lucreaza deja la crearea unui joc online de strategie, prin intermediul caruia poti interactiona cu alte persoane, dezvoltandu-ti abilitatile de supravietuire in anumite situatii limita. Va fi doar inceputul, tanarul dorind pe viitor sa imbine utilul cu placutul, in sensul de a continua sa dezvolte jocuri de strategie, pe care ulterior sa le vanda, asigurandu-si astfel finantarea pentru noi proiecte.
Dupa absolvire, studentul din Galati se va axa pe automatizari, intentionand sa faca proiectare de masini si... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro