Studentii de la UBB iau atitudine: "Trebuie sa iesim din tacere si sa le aratam ca si cuvantul nostru conteaza"

Studentii de la UBB iau atitudine:

Conducerea Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca isi exprima printr-un comunicat punctul de vedere fata de actiunile din ultima perioada, din tara. OSUBB condamna aceste modificari care au fost facute fara a avea o consultare si o dezbatere reala cu mediul academic si societatea civila, dar si modul in care aceasta ordonanta de urgenta a fost adoptata, la o ora tarzie si fara ca aceasta sa fie inclusa pe ordinea de zi a sedintei de guvern.

acum 74 luni (3 Feb 2017)

Conducerea Organizatiei Studentilor din Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca isi exprima printr-un comunicat punctul de vedere fata de actiunile din ultima perioada, din tara.

"Non-partizani, cu spirit civic, consideram ca actiunile din ultima perioada, de pe scena politica din Romania, nu sunt in termeni morali, legitime. De aceea ne punem intrebarea daca tara noastra merge pe un drum constructiv sau pas cu pas statul de drept si democratia se degradeaza. 297, ca orice abuz in serviciu este infractiune doar daca depaseste pragul de 200.000 de lei, acest prag neexistand pana acum. De asemenea, pedeapsa pentru abuz in serviciu scade de la maxim 7 ani la maxim 3 ani sau amenda, iar favorizarea faptuitorului nu se aplica in cazul emiterii, aprobarii sau adoptarii actelor normative. din Codul Penal referitor la conflictul de interese, fiind exclusa raspunderea penala daca beneficiarii infractiunii sunt persoanele cu care s-a aflat in raporturi comerciale ori de munca in ultimii 5 ani sau din partea careia a beneficiat ori beneficiaza de foloase de orice natura'.

OSUBB condamna aceste modificari care au fost facute fara a avea o consultare si o dezbatere reala cu mediul academic si societatea civila, dar si modul in care aceasta ordonanta de urgenta a fost adoptata, la o ora tarzie si fara ca aceasta sa fie inclusa pe ordinea de zi a sedintei de guvern. Trebuie sa iesim din tacere si sa le aratam ca si cuvantul nostru conteaza", sustin studnetii din UBB.

Mai puteti citi:

UPDATE FOTO VIDEO Peste 30.000 de clujeni in strada.

FOTO VIDEO Peste 35.000 de oameni au protestat pe strazile Clujului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro