Studenta musulmana care a reclamat un atac inspirat de Trump admite ca a inventat povestea. Problema, insa, exista, iar musulmanii americani sunt atentionati sa fie vigilenti

Musulmanii americani şi rezidenţi au aceleaşi drepturi ca noi: să-şi practice religia liber şi deschis, să trăiască şi să muncească fără teamă, şi să participe in mod egal la viaţa publică.", se precizează in declaraţia ULC. După victoria lui Donald Trump in alegerile prezidenţiale din SUA, activiştii apărători ai drepturilor omului i-au atenţionat pe americanii musulmani să "fie precauţi şi vigilenţi" la tot ce e in jurul lor şi să fie "deosebit de atenţi la securitatea şi siguranţa moscheelor".

acum 91 luni (11 Nov 2016)

O femeie musulmană din Louisiana a recunocut că a inventat povestea pe care le-a spus-o poliţiştilor imediat după alegerea lui Donald Trump ca preşedinte. Ea a reclamat atunci că a fost atacată de doi bărbaţi purtand haine cu emblema lui Donald Trump, care au lovit-o cu un obiect din din metal şi i-au smuls eşarfa hijab şi portofelul, a precizat pentru ABC News, şeful poliţiei din Lafayette.

Tanăra de 18 ani este studentă la Universitatea din Louisiana, povestise poliţiei imediat după alegerile prezidenţiale, că doi bărbaţi au sărit dintr-un van gri şi au acostat-o in timp ce se indrepta spre campus. Cei doi ar fi lovit-o de mai multe ori cu un obiect din metal şi au doborat-o la pămant. Ea a mai spus poliţiei că cei doi au strigat la insulte şi obscenităţi rasiale inainte să fugă.

Reclamaţia tinerei musulmane a atras atenţia intregii ţări şi a starnit furia Uniunii Libertăţilor Civile din Louisiana, care a emis o mustrare aspră a acestui atac, legandu-l de retorica anti-musulmană din campania electorală a lui Donald Trump.

In controversatul "Comunicat al lui Donald Trump pentru impiedicarea imigraţiei musulmane", erau amintiţi şi musulmanii americani, potrivit miliardarului, ar intreţine ura faţă de americani.

"Va trebui să stabilim de unde vine această ură şi de ce. Pană cand vom fi capabili să stabilim şi să inţelegem această problemă şi ameninţarea serioasă pe care o reprezintă, ţara noastră nu poate fi victima atacurilor oribile din partea indivizilor care nu cred decat in jihad şi nu au niciun respect pentru viaţa omenească".

"Condamnăm acest gen de retorică şi de comportament. Musulmanii americani şi rezidenţi au aceleaşi drepturi ca noi: să-şi practice religia liber şi deschis, să trăiască şi să muncească fără teamă, şi să participe in mod egal la viaţa publică.", se precizează in declaraţia ULC. Autorităţile de la Univ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro