Strigatul disperat al unui om de afaceri: "Romania este o jungla in care orice om cinstit este nenorocit de sistemul corupt"

Strigatul disperat al unui om de afaceri:

Pana in urma cu cativa ani, activitatile agricole din zona de nord a judetului Galati (Ghidigeni, Berheci, Priponesti si satele aferente) erau dominate de grupul de firme al familiei Banu, care se baza pe sectiile de mecanizare ale Agromec SA Berheci (cea mai importanta societate din grup), la care adaugase cateva firme noi, specializate in procesarea, prelucrarea si depozitarea productiei. Parea la acea vreme modelul de afacere agricola de succes, caci productia de cereale si de plante tehnice (realizata pe aprope 2.000 de hectare de teren luat in arenda) era dublata de depozitarea si prelucrarea acesteia, grupul de firme avand depozite acreditate de Ministerul Agriculturii, dar si fabrica de ulei, brutarie, fabrica de alcool si un complex de cresterea animalelor. Victima a secetei si a abuzurilor birocratiei Cum spuneam, calvarul familiei Banu a inceput in toamna anului 2002 si primavara anului 2003, atunci cand economistul Ion Banu, administrator si actionar majoritar al societatii agricole Agromec SA Berheci, a incheiat mai multe polite de asigurare pentru culturile infiintate, respectiv peste 2.000 de hectare de teren (799 ha de floarea soarelui, 719 ha de grau, 319 ha de rapita si 60 de hectare de orz). Ca si cum acest lucru n-ar fi fost suficient de bizar, acelasi complet de judecata decide sa anuleze si expertiza financiara dispusa de Tribunal, document prin care se stabilise ca Fiscul este bun de plata 12,5 milioane de lei pentru faptul ca, prin executarile silite abuzive si ilegale, a distrus practic activitatea Agromec Berheci.

acum 83 luni (14 Mar 2017)

Pana in urma cu cativa ani, activitatile agricole din zona de nord a judetului Galati (Ghidigeni, Berheci, Priponesti si satele aferente) erau dominate de grupul de firme al familiei Banu, care se baza pe sectiile de mecanizare ale Agromec SA Berheci (cea mai importanta societate din grup), la care adaugase cateva firme noi, specializate in procesarea, prelucrarea si depozitarea productiei.

Parea la acea vreme modelul de afacere agricola de succes, caci productia de cereale si de plante tehnice (realizata pe aprope 2.000 de hectare de teren luat in arenda) era dublata de depozitarea si prelucrarea acesteia, grupul de firme avand depozite acreditate de Ministerul Agriculturii, dar si fabrica de ulei, brutarie, fabrica de alcool si un complex de cresterea animalelor.

Insa totul a mers exceptional doar pana in anul 2002, atunci cand zona de sud a Moldovei (incluzand aici si terenurile neirigate lucrate de Agromec Berheci) a fost lovita de o seceta cumplita, care a distrus recolta in proportie 90-95%. Iar de aici a pornit totul: refuzul abuziv al firmelor de asigurari si al institutiilor statului de a plati despagubiri pentru calamitate, lacomia bancilor si Fiscului (care s-au repezit sa lichideze afacerea) si starea de haos din zona Justitiei, unde s-au dat, in litigiile aferente, zeci de solutii care se bat cap in cap si incurca mai rau lucrurile in loc sa le limpezeasca. S-a ajuns chiar la situatia de i se fabrica un dosar penal unuia dintre fiii mei, Bogdan, care a si fost condamnat pe nedrept pentru un accident de circulatie pe care nu l-a facut, iar falsurile si abuzurile au iesit la iveala de-abia in 2017, cand Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a redeschis cauza si a scos la iveala mizeria si coruptia din sistem", ne-a declarat Ion Banu.

Afirmatiile lui Ion Banu despre dosarul penal pentru "omor din culpa", intocmit de politistii de la Tecuci pe numele lui Bogdan Banu, par... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro