Strigatul disperat al unei mame care vrea sa-si scape copilul de la moarte: "Dragos nu poate astepta! Doar o operatie in strainatate ii poate salva viata"

Strigatul disperat al unei mame care vrea sa-si scape copilul de la moarte:

Cei care doresc sa o ajute pe tanara mama o pot face donand in urmatoarele conturi bancare, orice suma cat de mica poate conta: RO09BTRL03101201N23121xx Sabou Raluca Mariana-cont in lei RO62BTRLRONCRT0205814402 Sabou Octavian Petrut-cont in lei RO60INGB0000999905775502 - Sabou Octavian cont in lei RO97INGB0000999905775515, cod Swift: INGBROBU, in euro Sabou Octavian RO81BTRL03104201N23121XX Swift:BTRL RO 22 SMA Sabou Raluca Mariana-cont in euro De altfel, bunicul lui a postat si el un mesaj pentru cei care vor face un mic efort pentru a veni in sprijinul financiar al familiei: "Este nepotelul meu.

acum 55 luni (17 Mar 2016)

Micutul Dragos Sabou a fost diagnosticat cu o boala grava cardiaca, care se manifesta ca o hemoragie severa si care ii pune viata in pericol micutului pe care parintii incearca cu disperare sa il salveze. De atunci parintii au facut tot posibilul ca micutul sa fie cat mai bine ingrijit, au fost la mai multi medici, iar intr-un final au decis sa se mute o perioada la Bucuresti pentru a merge regulat cu cel mic la controale. A primit de urgenta sange si apoi a urmat o transfuzie de trombocite", povesteste mama baietelului.

Ca si cum lupta nu ar fi fost oricum prea grea, cei doi parinti au primit o alta veste socanta: micutul lor are nevoie urgenta de o interventie chirurgicala in strainatate, acolo unde astfel de interventii pot fi facute, dar in schimbul unor costuri foarte mari. Mai precis, parintii au nevoie de aproximativ 40.000 de euro pentru a plati costurile deplasarii si operatia micutului Dragos. Medicii i-au sfatuit pe parinti sa nu mai astepte si sa faca rost cat de repede de suma necesara pentru a pleca cu cel mic in strainatate.

"In acest sfarsit de saptamana, micutul a fost internat de urgenta la Spitalul Clinic de Urgenta pentru copii "Grigore Alexandrescu" din capitala cu hemoragie interna si hematemeza, unde medicii i-au dat urmatorul diagnostic: cavernom de vena porta (splenomegalomie, tromboza de vena porta, hipertesiune portala, pancitopenie, hipersplenism). Ne-am consultat cu medicii romani care ne-au spus ca doar in Belgia, Germania sau Anglia poate fi facuta aceasta operatie care sa ne salveze micutul, insa costurile sunt enorme, fiind cuprinse intre 30.000 - 40.000 de euro. O lupta cu un sistem bolnav

Desi statul ar trebui sa aiba posibilitatea de a le oferi o sansa acestor copiii, din cauza lipsei fondurilor singurii care duc greul sunt parintii. Prin E112 statul roman ar trebui sa deconteze operatiile in strainatate, dar spitalele nu si-au primit banii de la stat ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro