Strigatul disperat al unei mame a carei copila a inghitit accidental lotiune de curatat aragazul: "Peste saracie trec, dar nu si peste suferinta pruncului meu"

La un moment dat, femeia s-a oprit din curatat aragazul, lasand neacoperit recipientul cu solutia de curatat, pentru a da o mana de ajutor sotului ce il spala pe cel mic. "Mi s-a spus ca recomandarea pe care am primit-o la Simleu - de a da fetitei cat mai mult ceai - nu doar ca a fost neinspirata, dar i-a si agravat starea, pentru ca substantele toxice din gura i-i-au coborat si i-au ars esofagul, producandu-i o rana de circa doi centimetri", sustine femeia. Mi-e rusine ca trebuie sa stau cu mana intinsa, sa cersesc pe la altii ca sa strang bani pentru a putea merge din nou in Italia cu Denisa si pentru a avea de unde sa platesc serviciile medicale. De cand cu problemele de sanatate ale Denisei si desele internari, tatal, care obisnuia sa munceasca cu ziua pe unde era solicitat, sta acasa pentru a avea grija de ceilalti sase copii.

acum 90 luni (5 Sep 2016)

La un moment dat, femeia s-a oprit din curatat aragazul, lasand neacoperit recipientul cu solutia de curatat, pentru a da o mana de ajutor sotului ce il spala pe cel mic. Curioasa, Denisa a pus mana pe periuta pe care mama o folosea pentru a indeparta murdaria si a bagat-o in gura. "Ne-au tinut peste noapte, sub supraveghere, si mi-au recomandat sa ii dau sa bea cat de mult ceai. Un medic care a venit sa ne vada, mi-a spus sa merg la Spitalul Judetean din Zalau, pentru ca altfel imi moare fetita in brate", isi aminteste mama indurerata.

De la Zalau, i s-a facut transferul la Cluj-Napoca, unde micutei i s-a facut sondaj naso-gastric,care sa permita hranirea. "Mi s-a spus ca recomandarea pe care am primit-o la Simleu - de a da fetitei cat mai mult ceai - nu doar ca a fost neinspirata, dar i-a si agravat starea, pentru ca substantele toxice din gura i-i-au coborat si i-au ars esofagul, producandu-i o rana de circa doi centimetri", sustine femeia. Din rau, in mai rau

Dupa aproape doua saptamani de spitalizare, fetita a fost externata, iar mama a primit recomandarea de a o hrani cu un lapte special si scump. "Ma costa 50 de lei cutia, iar Denisa avea nevoie de pana la sase cutii pe saptamana. Asta in conditiile in care cei noua membri ai familiei traiesc de pe o zi pe alta, din ajutorul social al mamei si din alocatiile copiilor. In total, 1.225 de lei, la care se adauga, uneori, banutii facuti de tatal care lucreaza cu ziua pe unde poate.

Au urmat mai multe vizite la medicul din Cluj, teste, endoscopii si asteptari disperate, insa lucrurile nu dadeau semne de imbunatatire. Pana spre sfarsitul lunii iunie, copila ajunsese sa cantareasca doar 9 kilograme, fata de cele 18 pe care le avea la momentul tragicului incident. Rana de pe esofag nu se vindeca, ba mai mult a facut imposibil accesul endoscopului pentru evaluarea situatiei si a blochat accesul laptelui in stomac. "A fost momentul in care m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro