Striblea: Unde a pierdut Ponta si cum a castigat Iohannis

Striblea: Unde a pierdut Ponta si cum a castigat Iohannis

> Intr-o zi de alegeri, o redactie e circulata de zvonuri si informatii contradictorii mai rau ca o retea sociala. Informatia esentiala era deja la liber si venea de la CSCI. 70 la suta dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Retin insa o idee: "in afara de marile puteri, de servicii, de tehnicienii propagandei, exista pur si simplu oamenii."

acum 70 luni (17 Nov 2014)

>

Intr-o zi de alegeri, o redactie e circulata de zvonuri si informatii contradictorii mai rau ca o retea sociala. Doar ca de dupa-masa incolo toate informatiile astea mergeau intr-un singur sens: victoria lui Iohannis. Erau ultimele redute care mai sperau pe o mobilizare incredibila a PSD la ceas de seara. Informatia esentiala era deja la liber si venea de la CSCI. La pranz, venisera la vot cu opt la suta mai multi decat in primul tur si tendinta s-a pastrat. Acestia nu sunt oamenii unor mari idei, dar nici nu stau la pungile cu ulei si faina. O arata si datele din sondaje, cum sunt cele de mai jos. Fac mentiunea ca sunt cele de la ora 19.

54 la suta dintre romanii cu liceu l-au votat pe Iohannis. Si 60 la suta din cei cu studii superioare. Grosul votantilor Ponta a venit de la cei care n-au nici liceu, 64 la suta. 70 la suta dintre tinerii de sub 30 de ani l-au votat pe Klaus Iohannis. Si majoritatea celor intre 31 si 60 de ani.

Iar politica de aliante pare sa fi fost un dezastru. Cele doua fantose, Vadim si Dan Diaconescu, au impartit voturile lor in doua, jumatate Ponta, jumatate Iohannis. Cum va spuneam acum doua zile, 2 milioane de persoane erau in asteptare. Adaugati aici scarba fata de atacurile permanente la adresa romanilor care cred altfel. Demonizarea lui Iohannis cu traficul de copii, amenintarea cu furtul Ardealului si stigmatizarea celor care au iesit in strada. Fix pe aceste coordonate, Romania s-a miscat de langa PSD si fantoma USL.

Aseara, un politician de top mi-a scris un lung mesaj, pe care nu pot sa-l fac public. Retin insa o idee:

"in afara de marile puteri, de servicii, de tehnicienii propagandei, exista pur si simplu oamenii."

Iar asta e lucru pe care, pur si simplu, PSD l-a uitat.

Acest partid a detinut la un moment dat monopolul bunului-simt. Si a fost sprijinit, tocmai datorita acestui lucru, de o majoritate imensa. Revolutia bunului-simt, ceruta la un moment da... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro