Striblea: Cea mai ignorata stire a saptamanii - Saftoiu vs. Basescu

Striblea: Cea mai ignorata stire a saptamanii - Saftoiu vs. Basescu

> Si ca astea sunt spuse, nu ca o insinuare, ci direct, raspicat, intr-un text care a fost probabil indelung pregatit. O astfel de veste ar fi fost urmata de reactii politice puternice, de un vuiet al opiniei publice si in final de anchete apasate sau macar de comisii parlamentare care sa vada adevarul faptelor. Un astfel de scandal ar fi dus cel putin la schimbari masive de procedura, fie chiar la o reforma a serviciilor si a mecanismelor de control.

acum 101 luni (5 Feb 2016)

>

Si ca astea sunt spuse, nu ca o insinuare, ci direct, raspicat, intr-un text care a fost probabil indelung pregatit.

O astfel de veste ar fi fost urmata de reactii politice puternice, de un vuiet al opiniei publice si in final de anchete apasate sau macar de comisii parlamentare care sa vada adevarul faptelor. Un astfel de scandal ar fi dus cel putin la schimbari masive de procedura, fie chiar la o reforma a serviciilor si a mecanismelor de control. Nu e asa ca nu va surprinde deloc linistea din jurul acestei stiri? Nu e asa ca, de fapt, nu va mira nimic din ce povesteste Adriana Saftoiu? Si nu e adevarat ca, de fapt, nu prea va pasa de urmarile unui asemenea scandal? Sentimentul general e ca-i o poveste acolo intre ei, ca nu are influenta asupra noastra si ca, pana la urma, asta e viata.

Ne-am obisnuit atat de tare sa credem ca ascultarile si incalcatul legii sunt de fapt norma, incat nu ne mai pasa.

Cam asta ar fi ideea generala si nimic nu poate fi mai fals.

Romania sufera de o tara generalizata a ascultatului, a urmaritului, spionatului.

Nu o sa stau sa analizez de partea cui este dreptate in aceasta speta, Pot doar sa spun ca in anii aceia, pe holurile politicii era o spaima generalizata de ascultari. De asemenea, nu cred ca Adriana Saftoiu s-a expus unui proces fara sa fie sigura de spusele sale. De prea multa vreme casetele, imaginile si informatiile din viata personala a politicienilor inunda spatiul public.

Toata lumea iti spune la Bucuresti ca stie ca este ascultata si-ti face semn sa fii atent in jur. Zeci de stenograme de ascultari legale au aparut in acesti ani in presa, unde s-au publicat cu asupra de masura. Ba, crezi ca nu esti destul de important, daca nu te asculta si pe tine cineva. De exemplu, publicam in 2014 cateva date care arata ca avem mandate pe siguranta nationala mai multe decat in America. In fapt, din 2007, ascultarile s-au triplat si au ajuns la aproape 40 d... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro