Striblea, catre cei noua ministri anchetati: "Ma intreb daca ati avut vreun sentiment pe masura ce sutele de mii de euro va intrau in buzunare"

Striblea, catre cei noua ministri anchetati:

Un fapt statistic si banal in tara care nu reuseste sa-si apere copiii de moarte in scolile de unde mai marii zilei fura zeci de milioane de dolari. Sa va ganditi cata vreme vor dura procesele voastre in care se va judeca daca ati furat scoala romaneasca de zeci de milioane de euro, laolalta cu mari vanzatori de softuri.

acum 88 luni (29 Sep 2014)

>

In presa centrala e doar un alt copil care si-a gast sfarsitul in hazna. Un fapt statistic si banal in tara care nu reuseste sa-si apere copiii de moarte in scolile de unde mai marii zilei fura zeci de milioane de dolari. El a murit, batut de un coleg. Un coleg i-a aratat o schema de lupte si a cazut in cap. I s-a facut rau si l-au operat de apendicita.

Alexandru din Obarsia de Camp, Mehedinti, a murit injunghiat de un coleg mai mare, la scoala. Doar ca la ultima ora, profesoara nu a mai venit si nici cineva sa-i tina locul. Asa ca i-au lasat de capul lor in clasa. Sute de oameni au venit la inmormantare din toate satele invecinate, fierband a manie, cu gandul la copiii lor. A baut o sticla de spirt si a adormit in rapa. Mort de frig. A scapat asa de bataia de acasa si de bataia de la scoala. S-a dus la mama lui, care plecase de un an. La asta vreau sa va ganditi. O simpla plasa de protectie le-ar fi protejat. Si un constructor care sa nu-si bata joc de oameni. Si niste autoritati care sa verifice daca exista respect. La asta vreau sa va ganditi.

Sa va ganditi cata vreme vor dura procesele voastre in care se va judeca daca ati furat scoala romaneasca de zeci de milioane de euro, laolalta cu mari vanzatori de softuri. Ma intreb insa daca ati avut vreun sentiment pe masura ce sutele de mii de euro va intrau in buzunare.

V-ati intrebat vreo secunda daca nu cumva - in timp ce va laudati cu super-tehnologia de care se bucura scoala din Romania - v-a mai ramas ceva de facut? Sa gasiti cumva solutii ca ei, copiii, sa se intoarca cu siguranta si in viata de la scoala? Sau aici nu a venit niciun investitor global sa va propuna programe pentru mileniul trei? Nu cumva aici nu era nimic de furat sau era mai greu?

Iar daca o fi sa va condamne - si chiar daca n-o fi, luati lista asta si va ganditi la ea, mancatori de cacat ce sunteti! ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro