Stresul te face sa alegi alimente nesanatoase

Stresul te face sa alegi alimente nesanatoase

Intr-un studiu recent, cercetatorii de la Universitatea din Zurich au analizat modul in care stresul poate influenta deciziile legate de hrana. Participantii au fost impartiti in doua grupuri: 22 nu au fost influentati in niciun fel, iar 29 au fost supusi unui stres moderat, timp de trei minute.

acum 99 luni (24 Aug 2015)

Esti epuizat dupa o zi de munca. Daca te regasesti in acest tablou, trebuie sa stii ca stresul este de vina.

Pierderea controlului in privinta alegerilor alimentare este determinata de unele mecanisme cerebrale pana acum foarte putin cunoascute de cercetatori.

Intr-un studiu recent, cercetatorii de la Universitatea din Zurich au analizat modul in care stresul poate influenta deciziile legate de hrana. Ei au monitorizat, prin intermediul tehnicilor RMN, 51 de voluntari care doreau sa adopte o alimentatie echilibrata.

Participantii au fost impartiti in doua grupuri: 22 nu au fost influentati in niciun fel, iar 29 au fost supusi unui stres moderat, timp de trei minute. Apoi voluntarii au trebui sa opteze pentru unul dintre cele doua meniuri propuse: un preparat apetisant, dar nesanatos, iar celalalt - mai putin savuros, dar sanatos. Stresul modifica activitatea unor zone din creier

Pe imaginile obtinute prin RMN, autorii studiului au remarcat ca activitatea cerebrala a persoanelor stresate prezenta modificari la nivelul a trei regiuni ale creierului. Stresul afecteaza neuronii din aceste regiuni si reduce capacitatea de a face alegeri rationale. Cercetatorii au descoperit de asemenea ca hormonul stresului - cortizolul - joaca un rol minor in aceste modificari ale creierului. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro