Stresul sta la baza a peste 90% din bolile contemporane. In ce zone actioneaza sindromul si cum ne afecteaza existenta

Stresul sta la baza a peste 90% din bolile contemporane. In ce zone actioneaza sindromul si cum ne afecteaza existenta

Afectiunile pe care le genereaza stresul Reactia organismului la stres este imediata, cel in cauza putand sa manifeste fie lipsa poftei de mancare, fie bulimie, apar problemele cardiace si indigestiile, pentru ca hrana nu mai este digerata normal. La acestea se adauga insomniile, crampele musculare, durerile de cap, transpiratiile, ametelile, o stare generala de rau, oboseala cronica, starea de voma si o respiratie ingreunata. De pilda, cei care lucreaza iarna la temperaturi scazute nu sesizeaza de multe ori ca acesta este un factor stresor, ca si caldura in exces.

acum 38 luni (3 Feb 2017)

Pentru a intelege cum actioneaza stresul, mai intai trebuie sa intelegem ce este acest sindrom.

Conflictul care apare intre elementele amintite genereaza stresul, iar pana la aparitia problemelor de sanatate nu mai e decat un pas. Nu intamplator stresul mai este numit si boala secolului, pentru ca, asa cum precizam, marea majoritate a bolilor au ca factor declansator stresul", explica psihologul Stelian Chivu.

Stresul poate fi mental, ce inseamna foarte multe ganduri, emotional, caracterizat prin sentimente bulversante, fluctuante, si stresul fizic, generat de afectarea organismului de o boala. Important de retinut este ca stresul se poate transmite si celorlalti, asemeni unui virus.

Prin urmare, fiecare dintre noi e musai sa invete sa se imunizeze la stres, dar si la persoanele care ar putea sa le transmita acest sindrom. Si asta pentru ca stresul poate deveni periculos, el nefiiind doar o banala agitatie mentala sau o manifestare emotionala, ci reprezinta sursa unui numar enorm de boli.

Principalii factori stresori sunt bolile fizice sau psihice, abuzurile fizice, emotionale sau sexuale, lipsa banilor, problemele la locul de munca (munca in exces sau un venit insuficient pentru nevoile persoanei in cauza), familia, chiar si prietenii, daca au obisnuinte care genereaza stres si dezastrele naturale.

Afectiunile pe care le genereaza stresul

Reactia organismului la stres este imediata, cel in cauza putand sa manifeste fie lipsa poftei de mancare, fie bulimie, apar problemele cardiace si indigestiile, pentru ca hrana nu mai este digerata normal. La acestea se adauga insomniile, crampele musculare, durerile de cap, transpiratiile, ametelile, o stare generala de rau, oboseala cronica, starea de voma si o respiratie ingreunata. Atentia scazuta este un alt simptom al stresului, ca si problemele cu memoria, fiind in general afectata m... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro