Stratfor: Rusia si China vor sa controleze internetul

Stratfor: Rusia si China vor sa controleze internetul

De exemplu, asa cum statutul de membru al celor doua tari la Organizatia de Cooperare de la Shanghai (SCO) si la grupul BRICS (din care fac parte Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud), are rolul de a contracara puterea economica, politica si militara a SUA, asa si viziunile lor similare fata de guvernarea internetului au rolul de a contesta ceea ce ele percep ca fiind un monopol asupra internetului din partea SUA care, de asemenea, intra in conflict direct cu interesele lor nationale", explica Stratfor. China a adoptat deja masuri mult mai stricte decat Rusia Avand in vedere scurgerile de informatii, China a inceput sa puna in aplicare propriile legi de securitate impreuna cu alte politici nationale de securitate care acopera un domeniu de aplicare mult mai larg decat dreptul de localizare a datelor, inclusiv aplicarea conceptului de suveranitate in legislatie fata de reteaua interna de internet si interzicerea tehnologiilor straine in unele cazuri pentru anumite sectoare din economie.

acum 107 luni (18 Aug 2015)

Conditiile economice actuale vor forta Moscova si Beijingul sa mentina o politica agresiva de securitate a propriilor retele de internet, se arata intr-o analiza Stratfor. Legea localizarii datelor in Rusia este doar o parte a efortului Kremlinului de a modela standardele si regulile internetului. Astfel se diminueaza si posibilitatea unei disidente care ar afecta conducerea de la Kremlin", noteaza Stratfor. Mai mult decat atat, Moscova doreste sa monitorizeze indeaproape fluxul de informatii care intra si iese din Rusia, pentru a-si proteja spatiul virtual de amenintarile externe care pot proveni atat de la alte state cat si de la entitati din sectorul privat. China vrea un model centralizat de guvernare a internetului Legea reprezinta un microcosmos al efortului global intreprins de Kremlin pentru a modela standardele, regulile, arhitectura si dezvoltarea viitoare a internetului. Potrivit Stratfor, Rusia si China sunt cele mai notabile tari care doresc sa conteste modelul de descentralizare actual al guvernarii internetului, preferand un model ceva mai centralizat si controlat. "Internetul este o colectie de retele din intreaga lume, care sunt interconectate in mod voluntar, folosind un anumit grad de standardizare si politicile comune. Nicio entitate nu dicteaza sau impune modul de extindere al internetului sau care este tehnologia care sta la baza ori ce reguli sa existe in privinta utilizarii retelei globale. Acest lucru a fortat guvernele nationale fie sa accepte statutul international de guvernare a internetului sau sa incerce sa formeze propriile politici la nivel intern, riscand sa regreseze economic. Cu toate acestea, politicile la nivel national de non-participare, practicate in mare parte de Coreea de Nord, priveaza industria unei tari de oportunitatile economice pe care le poate oferi internetul", subliniaza Stratfor.

SUA domina arhitectura internetului Arhitectura internetului si modul in care aceasta este reglementata sunt inca inradacinate in ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro