Stratfor: Rusia nu intra in cursa intinsa de SUA

Stratfor: Rusia nu intra in cursa intinsa de SUA

Totusi, tonul moderat adoptat de Rusia nu inseamna ca Moscova va da inapoi in ceea ce priveste planurile sale de aparare, afirma Stratfor, ci inseamna mai degraba ca nu vrea sa se repete pagina de istorie legata de cheltuielile excesive pentru domeniul militar care au contribuit la accelerarea procesului de destramare a Uniunii Sovietice.

acum 65 luni (2 Jan 2017)

Numai ca, in prezent, restrictiile bugetare de la Moscova fac prea putin probabila angajarea Rusiei intr-o cursa a inarmarii in stilul celei din timpul Razboiului Rece, care a avut ca rezultat, printre altele, asa-numita "bomba a tarului", o arma nucleara construita si detonata apoi pentru a demonstra capacitatile tehnologice militare ale URSS.

Purtatorul de cuvant al presedintelui rus, Dmitri Peskov, a afirmat ca tara sa nu va va lua parte la nicio cursa a inarmarii, in timp ce purtatoarea de cuvant a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a criticat politica Statelor Unite. Totusi, tonul moderat adoptat de Rusia nu inseamna ca Moscova va da inapoi in ceea ce priveste planurile sale de aparare, afirma Stratfor, ci inseamna mai degraba ca nu vrea sa se repete pagina de istorie legata de cheltuielile excesive pentru domeniul militar care au contribuit la accelerarea procesului de destramare a Uniunii Sovietice. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro