STRATFOR: Jihadistii nu au revendicat inca un ATAC asupra cursei EGYPTAIR. De ce?

STRATFOR: Jihadistii nu au revendicat inca un ATAC asupra cursei EGYPTAIR. De ce?

In timp ce ancheta in cazul prabusirii avionului EgyptAir 804 continua si echipele de cautare gasesc noi dovezi ale accidentului, jihadistii au ramas surprinzator de tacuti. Prima explicatie posibila ar fi faptul ca a fost vorba despre o defectiune catastrofala a avionului, nu o bomba la bord, dar pentru ca toate indiciile duc cu gandul la o un atac, este interesant de vazut de ce, totusi, acesta nu a fost revendicat pana la aceasta ora, scriu analistii de la Stratfor.

acum 98 luni (21 May 2016)

In timp ce ancheta in cazul prabusirii avionului EgyptAir 804 continua si echipele de cautare gasesc noi dovezi ale accidentului, jihadistii au ramas surprinzator de tacuti. Controlorii de trafic au pierdut contactul cu aparatul, in 19 mai, si de obicei teroristii anuntau imediat cand era un incident, revendicand atacul terorist.

Prima explicatie posibila ar fi faptul ca a fost vorba despre o defectiune catastrofala a avionului, nu o bomba la bord, dar pentru ca toate indiciile duc cu gandul la o un atac, este interesant de vazut de ce, totusi, acesta nu a fost revendicat pana la aceasta ora, scriu analistii de la Stratfor.

Primii extremistii interesati si capabili de a dobori un avion, Statul Islamic si Al Qaida, au relatii publice si mijloace de comunicare in masa, pe care le pot folosi foarte repede pentru a revendica responsabilitatea atentatelor.

De asemenea, a revendicat recentele atacuri din Bruxelles, Jakarta si Paris, in aceeasi zi in care s-au produs. Atacatorii din San Bernandino au spus ca actioneaza in numele Statului islamic chiar inainte de a actiona, dar au trecut trei zile pana cand partea media a gruparii sa anunte atacul, in parte pentru ca acei jihadisti au actionat singuri,de capul lor.

+URAGANUL DE FOC a ucis 25.000 de BESTII JIHADISTE. ... Citeste intreg articolul pe evz.ro