STRATEGIE. Moscova ataca pe toate fronturile pentru noi resurse naturale. Putin ocupa Orientul Mijlociu, pentru a controla afacerile cu petrol

Sub pretextul că "trebuie să se apere de activitățile NATO la frontierele Rusiei", Kremlinul a pornit o serie de operațiuni de extindere a puterii militare, foarte ingrijorătoare pentru intreaga lume. Moscova a trimis unități de rachete Iskander cu rază de acțiune de 500 kilometri la Kaliningrad, de unde poate ajunge in statele baltice, Polonia și sudul Suediei. Toate aceste interese Moscova a reușit să le controleze prin centrul de comandă din Latakia (Siria), un pol de putere hotărator intre sunniți și șiiți, aproband epurarea etnică și religioasă ca pe un mijloc de a-și creiona enclave sigure, ori "zone autonome", de unde să conducă lumea.

acum 57 luni (5 Nov 2016)

Sub pretextul că "trebuie să se apere de activitățile NATO la frontierele Rusiei", Kremlinul a pornit o serie de operațiuni de extindere a puterii militare, foarte ingrijorătoare pentru intreaga lume.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, s-a arătat ingrijorat de apariția unor baze militare ale NATO in estul Europei și in regiunea Mării Negre, subliniind că "Rusia nu va ataca o țară a Alianței". Insă prin toate operațiunile militare pe care le intreprinde atacă interesele țărilor NATO și așteaptă un moment de slăbiciune, prielnic pentru a-și desfășura in forță ambițiile de mare putere. Șeful MI5, Andrew Parker, a atras atenția, intr-un interviu pentru Guardian, că Rusia se manifestă din ce in ce mai amenințător față de Occident și că iși folosește toate instituțiile pentru a propaga o politică de forță, ce trebuie evaluată la justa valoare.

Citește și: Despotul de la Moscova vrea să pară greu de ucis. A apărut in presă atat de puțin, incat există suspiciunea că cineva de la Kremlin vrea doar suspans... Moscova a trimis unități de rachete Iskander cu rază de acțiune de 500 kilometri la Kaliningrad, de unde poate ajunge in statele baltice, Polonia și sudul Suediei. Poporul rus, prin mass-media controlată de stat, este avertizat că Occidentul are intenții agresive și trebuie să fie pregătit chiar și pentru un război nuclear. Propaganda de tip sovietic, prin buletine regulate, isterizează poporul, anunțand "cu mandrie" că "Moscova pregătește adăposturi in caz de bombardamente". Rusia sub Putin devine tot mai asemănătoare cu regimurile despotice de tip Coreea de Nord.

Rușii conduc frontul pentru capturarea orașului Mosul

Operațiunile militare din Orientul Mijlociu ale Moscovei, ce se remarcă printr-o ferocitate de neințeles chiar și pe timp de război - cu ținte ca școli, spitale, piețe publice -, au ca scop transformarea Rusiei dintr-o putere zonală ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro